• Gratis fragt
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Cava

Det kan for eksempel være fejring af, at man har fået nyt job eller underskrevet købsaftalen på sit nye hus . Cava går også fremragende til rigtig meget mad da det er en alsidig drik. Det er virkelig en fantastisk madvin og kan nydes med masser af retter.

Den mousserende vin leverer fantastiske smagsoplevelser til overkommelige penge. Vinene kommer primært fra Penedes området i Katalonien, i det nordøstlige Spanien.  Her produceres hovedparten af Spaniens Cava. Her fremstilles  nogle af de dyreste og bedste spanske Cavaer også. Det var i Penedés at den første flaske Cava blev fremstillet i 1872 af Josep Raventós.

Champagne-metoden og Cava

Cava produceres efter de samme principper som Champagne, med andengæring på flasken sammen med bundfaldet. Cava skal lagre minimum 9 måneder, og en Gran Reserva Cava skal lagres i minimum 30 måneder. 
 
Cavas vinråd har vedtaget en ny top-klassifikation "Cava de Paraje". Den rangerer over Reserva og Gran Reserva. Dermed er dette nye Cava niveau det højeste. Der knytter sig en række krav til den nye klassifikation: vinstokkenes alder, høstmængde pr. hektar og lang modningstid for vinen. Vigtigst af alt skal druerne stamme fra én og samme vinmark, der har et særligt godt terroir.
 
Philipson Wine forhandler naturligvis nogle af de bedste Cava de Paraje, blandt andet Recaredo Cava.

Druer til Cava

Ifølge de spanske regler for Cava-produktion, kan Cava  produceres af et hvilket som helst miks af syv bestemte druesorter. De primære druesorter er: Macabeu/Macebeo, Xarel.Lo og Parallada. Det ses mere og mere at der også benyttes chardonnay, som siges at give Cava’en mere finesse, og pinot noir. Cava laves både som hvid og rosé. De bedste Cava’er kan matche champagne både i kvalitet og pris. Rosé Cava’er er kendt for at give nogle virkelig gode smagsoplevelser og for at være mere fyldige i smagen, end de hvide cava’er. Det gør dem særligt eftertragtede.

Tør eller sød er en cava?

Cava følger samme skala for sødme som Champagne. Ligesom med Champagne er den halvtørre variant Brut den mest populære Cava. De meget tørre Extra Brut og Brut Naturel er også populære.
 
Hos Philipson Wine fører vi Cava fra følgende topproducenter: Sumarroca, Gramona, Recaredo.