Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Rosévin

Der findes intet bedre end et koldt glas rosévin på en varm sommerdag.
Rosé er karakteriseret ved at være frugtig og frisk i smagen, ofte med modne bærnoter og let syre.
Vil du lære mere om rosévin kan du læse vores gennemgående guide til rosévin.
Hos Philipson Wine har vi Danmarks største udvalg af kvalitets-Rosé fra hele verden.

Mest populære Rosévine lige nu

Hvad er Rosévin?

Rosévin er en let, lyserød vin lavet på røde druer, der bedst nydes nedkølet i det varme sommervejr. Relativt til den enkelte rosévin er der i smagen som regel delikate noter af jordbær, melon, citrus og rabarber.
 
Størstedelen af rosévin produceres i Provence, Sydfrankrig og rosévin herfra er ofte lavet på Grenache, Cinsault, Mourvedre og Syrah. Skub sommeren i gang på bedste vis, med lækker rosévin til Danmarks bedste priser hos Philipson Wine.

God Rosévin hos Philipson Wine

Hos Philipson Wine har vi et stort sortiment af Rosévine, der inviterer til en masse spændende smagsoplevelser. Vi er i Danmark eneimportør af mange forskellige vinhuse, så grib muligheden for at udforske et eksklusivt udvalg af rosévine.

Vil du lære endnu mere om rosévin kan du læse vores gennemgående guide til rosévin.

Se alle rosé vine på tilbud

Hvad passer Rosévin til?

Rosé forbindes typisk med velkomstdrinks, hygge på terrassen eller til en tur på cafe. Den passer også perfekt til forretter og retter med grillede eller stegte fisk. Rosévin kan også fungere til hovedretter med lyst fjerkræ og let krydrede kødretter, og de mere søde og kraftige vine kan sagtens fungere til grillmiddage med mørkere kød.

Provence og Rosévin

Rosévin forbindes ofte med Provence og Sydfrankrig. Hos Philipson Wine har vi et stort udvalg af slotsaftappede og økologiske rosévine fra de bedste leverandører i Provence og resten af verden. Vi forhandler blandt andet Paternal Cassis, Chateau Barbeyrolles og Chateau tour l’Eveque.

Hvordan laver man Rosévin?

Druerne til rosé har ikke den store indflydelse på vinens farve, men har derimod indflydelse på smagen. De typiske druer der benyttes til Rosévin er Grenache, Pinot Noir, Sangiovese, og Syrah. Vinene fra Provence er typisk lavet på Grenache og Cinsalut.
 
Rosévin produceres oftest ved at lade skindet fra røde/blå vindruer gære med i druemosten i starten af gæringsprocessen. Jo længere tid skindet ligger i vinen, jo mørkere farve får rosévinen. Først når vinen har fået den rigtige farve, fjernes drueskindet og vinen gærer herefter færdig. Denne metode kaldes også  Saignée, hvor den gærende rødvin presses og koncentreres ved at lade vin løbe fra skindet og gære separat.
 
Korttidsmaceration, er en anden metode,  som på mange måder minder om den process der bruges ved Saignée. Her fjernes skallerne kort tid efter.
 
Der findes også producenter som laver Rosévin på en blanding af hvid- og rødvin. Her  blandes en smule rødvin til en hvidvin, for at opnå den lyserøde vin. Det er typisk denne metode der benyttes til billige oversøiske Rosévine.
 
Rosévinene er primært beregnet til at blive drukket helt unge. Den typiske Rosévin skal derfor helst drikkes inden for de første to år fra den er blevet produceret.

Stort udvalg af vine til Danmarks bedste priser

Er du på udkig efter andre typer vine, kan du hos Philipson Wine finde et bredt udvalg af alt fra rødvin og hvidvin til portvin og mousserende vin.Vi har vine til alle anledninger og i mange forskellige prisklasser. Derfor kan vi med ro i sindet sige, at vi helt sikkert har en vin der falder i din smag. Se alle vine her.

Vi tilbyder altid hurtig levering og du er altid sikret 100% tilfredshedsgaranti. Bestil i dag, så sørger vi for at du har din yndlingsvin i hænderne inden længe. 

Søger du rådgivning og vejledning, kan du altid fange os på telefon +45 70 22 68 88 eller ved at benyttes vores kontaktformular.