• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Rosé

Der findes intet bedre end et køligt glas rosévin på en varm sommerdag.
Rosé er karakteriseret ved at være frugtig og frisk i smagen, ofte med modne bærnoter og let syre.
Hos Philipson Wine har vi Danmarks største udvalg af kvalitets-Rosé fra hele verden.

Hvad er rosévin?

Rosévin er den lyserøde og læskende vin vi forbinder med sommer og sol. Og helst gerne med Sydfrankrig og Provence. Efter at have stået i skyggen af rødvin og hvidvin i mange år, er rosévinen endelig blevet så populær blandt danskerne som den fortjener. Rosé forbindes ofte med en aperitif, og noget man kun drak om sommeren, men er med tiden gået til til at blive drukket året rundt, og også til maden. 
 

Hvordan laves rosévin?

Druerne til rosé har ikke den store indflydelse på vinens farve, men har derimod indflydelse på smagen. De typiske druer der benyttes til rosévin er Grenache,  Pinot Noir, Sangiovese, og Syrah. Vinene fra Provence er typisk lavet på Grenache og Cinsalut.
 
Rosévin produceres oftest ved at lade skindet fra røde/blå vindruer gære med i druemosten i starten af gæringsprocessen. Jo længere tid skindet ligger i vinen, jo mørkere farve får rosévinen. Først når vinen har fået den rigtige farve, fjernes drueskindet og vinen gærer herefter færdig. Denne metode kaldes også  Saignée,  hvor den gærende rødvin presses og koncentreres ved at lade vin løbe fra skindet og gære separat.
 
Korttidsmaceration, er en anden metode,  som på mange måder minder om den process der bruges ved Saignée. Her fjernes skallerne kort tid efter.
 
Der findes også producenter som laver rosévin på en blanding af hvid- og rødvin. Her  blandes en smule rødvin til en hvidvin, for at opnå den lyserøde vin.  Det er typisk denne metode der benyttes til billige oversøiske rosévine.
 
Rosévinene er primært beregnet til at blive drukket helt unge. Den typiske rosévin skal derfor helst drikkes inden for de første to år fra den er blevet produceret.
 

Hvad passer rosé til?

Rosé forbindes typisk med velkomstdrinks, hygge på terrassen eller til en tur på cafe. Den passer også perfekt til forretter og retter med grillede eller stegte fisk. Rosévin kan også fungere til hovedretter med lyst fjerkræ og let krydrede kødretter, og de mere søde og kraftige vine kan sagtens fungere til grillmiddage med mørkere kød.
 

Provence og Rosévin

Rosévin forbindes ofte med Provence og Sydfrankrig.  Hos Philipson Wine har vi et stort udvalg af slotsaftappede og økologiske rosévine fra de bedste leverandører i Provence og resten af verden. Vi forhandler blandt andet Paternal Cassis. Chateau Barbeyrolles og Chateau tour l’Eveque.
 

Rosévin hos Philipson Wine

Hos Philipson Wine har vi et stort sortiment af rosévine, der inviterer til en masse spændende smagsoplevelser. Vores importører af nøje udvalgt og vi kan stå inde for alle vores flasker. 

vil du lære endnu mere om rosévin kan du læse vores gennemgående guide til rosévin.
 

Stort udvalg af andre vine

Er du på udkig efter andre typer vine, kan du hos Philipson Wine finde et bredt udvalg af alt fra rødvin og hvidvin til portvin og mousserende vin. Vi har vine til alle anledninger og i mange forskellige prisklasser. Derfor kan vi med ro i sindet sige, at vi helt sikkert har en vin der falder i din smag. 

Vi tilbyder gratis fragt, når du bestiller for for min. 399,- og du er altid sikret 100% tilfredshedsgaranti. Bestilt i dag, så sørger vi for at du har din yndlingsvin i hænderne inden længe. 

Søger du rådgivning og vejledning, kan du altid fange os på telefon +45 70 22 68 88 eller ved at benyttes vores kontaktformular