• Gratis fragt
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Rosé

Danmarks største udvalg af kvalitets-Rosé fra hele verden.

Rosévin er den lyserøde og læskende vin vi forbinder med sommer og sol. Og helst gerne med Sydfrankrig og Provence. Efter at have stået i skyggen af rødvin og hvidvin i mange år, er rosévinen blevet mere og mere populær i Danmark, men også ude i den store verden. Rosé forbindes ofte med en aperitif, og noget man kun drak om sommeren, men er med tiden gået til til at blive drukket året rundt, og også til maden. 
Rosévin den perfekte ledsager...
Rosé forbindes typisk med velkomstdrinks, hygge på terrassen eller til en tur på cafe. Den passer også perfekt til forretter og retter med grillede eller stegte fisk. Rosévin kan også fungere til hovedretter med lyst fjerkræ og let krydrede kødretter, og de mere søde og kraftige vine kan sagtens fungere til grillmiddage med mørkere kød.
Hvad er rosé, og hvordan fremstilles rosévin
Druerne til rosé har ikke den store indflydelse på vinens farve, men har indflydelse på smagen. De typiske druer der benyttes til rosévin er Grenache,  Pinot Noir, Sangiovese, og Syrah. Vinene fra Provence er typisk lavet på Grenache og Cinsalut.
Rosévin produceres oftest ved at lade skindet fra røde/blå vindruer gære med i druemosten i starten af gæringsprocessen. Jo længere tid skindet ligger i vinen, jo mørkere farve får rosévinen. Først når vinen har fået den rigtige farve, fjernes drueskindet og vinen gærer herefter færdig. Denne metode kaldes også  Saignée,  hvor den gærende rødvin presses og koncentreres ved at lade vin løbe fra skindet og gære separat.
Korttidsmaceration, er en anden metode,  som på mange måder minder om den process der bruges ved Saignée. Her fjernes skallerne kort tid efter.
Der findes også producenter som laver rosévin på en blanding af hvid- og rødvin. Her  blandes en smule rødvin til en hvidvin, for at opnå den lyserøde vin.  Det er typisk denne metode der benyttes til billige oversøiske rosévine.
Rosévinene er primært beregnet til at blive drukket helt unge. Den typiske rosévin skal derfor helst drikkes inden for de første to år fra den er blevet produceret.
Provence og Rosévin
Rosévin forbindes ofte med Provence og Sydfrankrig.  Hos Philipson Wine har vi et stort udvalg af slotsaftappede og økologiske rosévine fra de bedste leverandører i Provence og resten af verden. Vi forhandler blandt andet Paternal Cassis. Chateau Barbeyrolles og Chateau tour l’Eveque.