Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Zinfandel & Primitivo vine

Selvom Zinfandel og Primitivo genetisk set er samme drue, er det ikke ensbetydende med alle disse vine smager ens.
Der er nogle fællestræk, men de færdige vine er selvfølgelig meget præget af jordbund, klima, antallet af soltimer osv.

Zinfandel eller Primitivo?

Druen Zinfandel har mange ligheder med den italienske Primitivo drue. Dette har medført en årelang diskussion om hvorvidt druerne var de samme. DNA-test har sidenhen dokumenteret, at det rent faktisk er den samme drue. Dette møder fortsat en del modstand og skepsis, både i USA og Italien.

En af årsagerne er selvfølgelig, at Zinfandel er et varemærke for amerikanske producenter, og Primitivo er tilsvarende for italienske producenter. Derfor vil man gerne fastholde, at deres forskellighed. Druen kan give rødvin med meget stor fylde, intensitet og en del tannin, der gør den egnet til lagring.

Selvom Zinfandel og Primitivo genetisk set er samme drue, er det ikke ensbetydende med alle disse vine smager ens. Der er nogle fællestræk, men de færdige vine er selvfølgelig meget præget jordbund, klima, antallet af soltimer osv.

Faktisk stammer druen oprindeligt fra Kroatien, hvor den kaldes ‘Crljenak Kastelanski’. Siden har den altså udbredt sig til flere steder i verden, hvor USA og Italien er de to største producenter.

Find din yndlingsvin

Gå på udgik i vores store udvalg, og find en Zinfandel eller Primitivo, som passer til dig. Du kan blive klogere på alle vores vine, og inde på de forskellige produkt-sider, kan du læse om vinens oprindelse, aromaer og hvilken mad de går specielt godt til.

Hos Philipson Wine er der altid 100% tilfredshedsgaranti, og vi glæder os til at sende din ordre afsted. 

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88