Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Recaredo

Recaredo er kultproducent fra Corpinnat (tidl. Cava), som laver økologiske mousserende vine af ekstraordinær kvalitet – højest ratede hus i Corpinnat.

Kort om Recaredo

Recaredo var en af de bedste Cava-producenter, men nu kaldes Cavaerne for Corpinnat-vine. Corpinnat er en ny spansk appellation, der udspringer af Cava. Kvalitetskravene er dog markant højere: alle druer skal være økologiske, håndhøstede, vinificeret på den enkelte vingård og beliggende i et bestemt område i hjertet af den gamle Cava appellation. Recaredo er perfektionister og er det højest anmeldte corpinnat-hus af Robert Parker (97P).

Recaredo
Recaredo

Vinhusets historie

Recaredo Corpinnat er lig med ren luksus. Recaredo blev grundlagt i 1924 og ligger i Sant Sadurni d'Anoia og har altid været i samme families eje. Her laves Mousserende på absolut topplan. Filosofien bag har altid været troen på at alle store vine afspejler det terroir, hvor den dyrkes og de mennesker der står bag. Det er årsagen til at alle Recaredos 50 ha vinmarker er økologiske og biodynamiske. Recaredo er sammen med Gramonaredo brudt ud af D.O. Cava - og pr. januar 2019 er den nye kvalitetsappellation for Champagnelignende spansk mousserende vin en realitet. Efter at i mange år at have forsøgt at arbejde for en kvalitetsopdeling indenfor Cava, så har de 9 producenter - heriblandt Recaredo og Gramona - valgt at udtræde fra D.O. Cava. De har ellers igennem mange år udført et solidt stykke lobbyarbjede for at lave en inddeling af Cava, således det blev nemt for forbrugerne at forstå hvorfor nogle Cava'er er prissat i nærheden af Champagne-niveau og andre er meget billige. I følge D.O. Cava skulle der nemlig stå det samme på etiketten på de to flasker uanset om den ene blev lavet industrielt og den anden var håndlavet kærlighed på flaske. Og i D.O. Cava organisationen kunne man altså ikke nå til enigehed om en kvalitetsbetegnelse, så forbrugeren nemt kunne skelne. Corpinnat er en ny spansk appellation, der sætter de absolut strengeste krav til produktionen af spansk mousserende vin; - Alle druer skal være 100% økologiske - Alle druer skal være håndhøstede - Alle druer skal være vinificeret på den enkelte vingård - Vingården/vinmarkerne skal være beliggende i det geografisk afgrænsede område.
+ læs mere

Ingen dosage og mellem 32 og 240 måneders flaskelagring

Recaredos kendetegn er at man ikke bruger dosage og at alle husets vine lagrer mellem 32 og 120 måneder i flaske med korkprop, en kostbar metode som kun de bedste huse i champagne bruger (f.eks. Bollinger). Dette sikrer nogle meget harmoniske og komplekse vine som snildt kan måle sig med mange af de bedste Champagner. 50 ha vinmarker i Alt Penedès med unikt terroir Recaredos marker ligger på et terroir bestående af sand, kalk, limsten og ler, hvor druerne Xarel-lo og Macabeu trives optimalt. Markerne er beliggende lidt inde i landet, men man drager fordel af de kølige vinde fra Middelhavet om sommeren, mens de samme vinde bidrager med varme og fugt om vinteren. Alle druer håndhøstes. Druemosten fra de ældste Xarel-lo druer lagres på egetræsfade for at give mere struktur og kompleksitet. Alle flasker degorgeres manuelt i de over 80 år gamle kældre, og man fryser ikke flaskehalsen, hvilket er en meget tidskrævende proces, som kræver stor ekspertise fra kældermesteren. Højest ratede Corpinnat hos Robert Parker Recaredos Corpinnat'er har scoret op til 96 point af Robert Parker, hvilket bringer dem på niveau med mange af de bedste champagner, som Neal Martin skriver i Robert Parkers Wine Advocate:"Cavas such as these deserve as much respect as the feted Champagnes and should not be bracketed in with cheaper, commercial brands, but with some of the greatest sparkling wines in the world" og Parker har også skrevet: " The two Cavas from Recaredo were tasted as part of a long line-up. They stood out from the rest, and alongside Gramona, one could argue that they represent the "First Growths" of Cava. It was like being elevated to a higher level of complexity, a thrilling example of tense, mineral- rich Cava that has a distinct Champagne-like personality." Cellar Credo - Recaredos hvidvine Recaredo laver også hvidvine på højt plan, men I forsvindende små mængder.
+ læs mere
Recaredo