Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Gramona

Gramona

Gramona er et af de ældste og bedste Cava-huse, med til at grundlægge den nye økologiske Corpinnat-appellation og op til 96P Parker.

Kort om Gramona

Gramona er et af de bedste Cava-huse, men i 2017 hoppede Gramona ud af Cava-appellationen, fordi men ikke mente at kvalitetskravene var tilstrækkelige. Dette blev startskuddet til ’Corpinnat’ – en ny spansk appellation, hvor alle druer skal være økologiske, håndhøstede og vinificeret på den enkelte gård. Corpinnat sætter de absolut strengeste krav til produktionen af spansk mousserende vin, hvilket Gramona ikke har problemer med at efterleve.

Gramona
Gramona

Vinhusets historie

Gramona er et af Spaniens ældste Corpinnat-huse; grundlagt tilbage i 1881. Det er nu 5. generation, der står i spidsen for det familiedrevne vinhus. Gramona ejer over 150 hektar vinmarker beliggende i Penedés' bedste områder - La Plana, Mas Escorpí, El Serralet og Solana. De anvender en meget lang lagringstid både før og efter at Corpinnat'en degorgeres for at udvikle maksimal kompleksitet. Det er selvsagt en kostbar metode på linie med de berømte franske champagnehuse som f.eks. Bollinger, men intet spares for at opnå den ultimative kvalitet. Udbryder fra D.O. Cava Gramona har sammen med Recaredo brudt med D.O. Cava og har pr. januar 2019 været med til at etablere den nye kvalitetsappellation for Champagnelignende mousserende vin fra Penedés i Catalunien - Corpinnat. Efter at i mange år at have forsøgt at arbejde for en kvalitetsopdeling indenfor Cava, så har de 9 producenter - heriblandt Recaredo og Gramona - valgt at udtræde fra D.O. Cava. De har ellers igennem mange år udført et solidt stykke lobbyarbjede for at lave en inddeling af Cava, således det blev nemt for forbrugerne at forstå hvorfor nogle Cava'er er prissat i nærheden af Champagne-niveau og andre er meget billige. I følge D.O. Cava skulle der nemlig stå det samme på etiketten på de to flasker uanset om den ene blev lavet industrielt og den anden var håndlavet kærlighed på flaske. Og i D.O. Cava organisationen kunne man altså ikke nå til enighed om en kvalitetsbetegnelse, så forbrugeren nemt kunne skelne. Corpinnat er en ny spansk appellation, der sætter de absolut strengeste krav til produktionen af spansk mousserende vin; - Alle druer skal være 100% økologiske - Alle druer skal være håndhøstede - Alle druer skal være vinificeret på den enkelte vingård - Vingården/vinmarkerne skal være beliggende i det geografisk afgrænsede område.
+ Vis hele beskrivelsen

Meget lang flaskelagring og kostbare produktionsmetoder

I dag råder Gramona både over deres historiske kældre i San Sadurní, hvor man stadig lagrer og udvikler prestige cavaer, samt et state-of.the-art winery Cellar Batllé, praktisk talt bygget ind i en bjergside med udsigt over vinmarkerne. Her er hele bygningen egnet til at modtage og behandle druer efter de sidste, nye metoder, og man eksperimenterer hele tiden for at optimere kvaliteten. "Viti, Vini, Vitae" Familien Gramonas våbenskjold bærer det latinske motto: "Viti, Vini, Vitae": Vinstokken, Vinen, Livet: Viti, fordi alt vin-arbejdet starter i vinmarken og kun de bedste terroir kan frembringe topkvalitet, Vini, fordi hvert års høst er kulminationen på et års forarbejde, som så bliver til vin, Livet, fordi Corpinnat er den vigtigste del af livet for familien. Hele families energi bruges til at skabe ultimative Corpinnat-vine med en kompromisløs søgen efter det bedste. Intet overlades til tilfældighederne, alle druer håndhøstes og sorteres manuelt, alle vine lagrer med korkprop og 100 år gamle Solera-vine lagret i kastanje- og egetræsfade indgår i dosagen. Det er selvsagt en kostbar metode på linie med de berømte franske champagnehuse.
+ Vis hele beskrivelsen
Gramona