• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Rødvin

Rødvin er danskernes absolut fortrukne type af vin. Hos Philipson Wine har vi et bredt udvalg af rødvin fra kendte vinområder i hele verden.

Danmarks største udvalg af rødvin fra hele verden

Hos Philipson Wine finder du et stort udvalg af rødvin fra hele verden i flere forskellige prisniveauer. Vi har ekspertise med gode rødvine fra verdens mest anerkendte rødvins producenter, og tilsigter at hjælpe vores kunder med vine der dækker enhver smag, og prisniveau. Vi har ekspertise med rødvin fra hele verden, Frankrig, Italien, Spanien, Argentina, og New Zealand. Køb din rødvin online, til attraktive priser.

Druerne i rødvin

Det kan være svært endegyldigt at udpege en favorit drue, da der findes så uendelig mange forskellige, og samtidig med at hvert land også laver deres egen fortolkning af den enkelte drue. Eksempelvis har Pinot Noir fra Bourgogne et andet udtryk end Pinot Noir fra Argentina.
 
Man kan tale om at de fleste lande har deres egen nationaldrue. I Italien er Sangiovese, og Nebbiolo, blandt de mest populære og benyttede til Italiens mest elegante vine. Den mest populære drue i Spanien er Tempranillo, og for mange er denne også indbegrebet af spansk rødvin. I Argentina er Malbec druen den mest populære. I Australien er Shiraz den mest udbredte drue og New Zealand bruger i stor grad Pinot Noir.

Klimaets betydning for rødvin

Det som er afgørende for vinens udtryk er temperaturen, antallet af solskinstimer, jordbundsforhold, herunder adgang til vand.  Nogle klimaer er også bedre egnet til specifikke druer frem for andre. Vigtige geografiske forhold til vinproduktion har været givet med rund hånd til Frankrig. Meget få lande har så gode betingelser for druedyrkning. Atlanterhavet og Middelhavet gør hver især deres for at skabe et stabilt og tempereret klima. I jorden findes en stor andel af calcaire (kalksten) - en gunstig faktor når der skal produceres vin af særlig høj kvalitet. Bourgogne, Rhône, og Bordeaux nyder godt af de klimatiske forhold.

Rødvin til maden

Tørre rødvine er godt til måltider. Her går de særligt godt til retter med rødt oksekød og lyst kød som kalv og lam. De bløde rødvine går godt til vildt. 

Bredt udvalg af rødvine

Hos Philipson Wine rammer vi bredt med vores udvalg af vine fra, blandt andet, italien, hvor Toscanas BrunelloPiemontes Barolo og Amarone er blandt de mest populære rødvine i vores store sortment.
 
Det er ikke kun Italien hvor vi formentlig har Danmarks største udvalg af rødvin, vi er også stærke i nabolandet Frankrig. Vores glødende vinhjerter brænder for især BourgogneBordeaux og Rhone, hvor nogle af verdens bedste vine bliver produceret.  Her samarbejder vi med verdens bedste winemaker, Guigal og sammen har udviklet vores egen Cuvee Philipson.