Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Cava

Hvad er Cava?

Cava er Spaniens bud på en mousserende vin, ligesom Frankrig har Champagne, og Italien har prosecco.

Cava leverer fantastiske smagsoplevelser til en overkommelig pris, og er ofte en del billigere end eksempelvis Champagne. Vinene kommer primært fra Penedès-området lidt vest for Barcelona i Catalonien i det nordøstlige Spanien. 

Det er her hovedparten af Spaniens Cava bliver produceret. Det er faktisk op imod 95% af den, som produceres i Penedès-området. Arealmæssigt er det et af de største vindistrikter i Europa, og det ganske velbesøgt af turister fra hele verden.

Det er også i Penedès, at der fremstilles nogle af de dyreste og bedste spanske Cavaer. Det var ligeledes i Penedés, at den første flaske blev fremstillet i 1872 af Josep Raventós.

Champagne-metoden og Cava

Cava produceres efter de samme principper som Champagne, med andengæring på flasken sammen med bundfaldet. Den skal lagre i minimum 9 måneder, og en Gran Reserva Cava skal lagres i minimum 30 måneder. 

Cavas vinråd har vedtaget en ny top-klassifikation "Cava de Paraje". Den rangerer over Reserva og Gran Reserva. Dermed er dette nye niveau det højeste. Der knytter sig en række krav til den nye klassifikation: vinstokkenes alder, høstmængde pr. hektar og lang modningstid for vinen. 

Vigtigst af alt skal druerne stamme fra én og samme vinmark, der har et særligt godt terroir.

Philipson Wine forhandler naturligvis nogle af de bedste Cava de Paraje, blandt andet Recaredo Cava.

Druer til Cava

Ifølge de spanske regler for Cava-produktion, kan Cava produceres af et hvilket som helst miks af syv bestemte druesorter. De primære druesorter er: Macabeu/Macebeo, Xarel.Lo og Parallada. 

Det ses mere og mere, at der også benyttes chardonnay, som siges at give Cava’en mere finesse, ligesom der også kan bruges pinot noir

Cava laves både som hvid og rosé, og de bedste Cava’er kan sagtens matche Champagne både i kvalitet og pris. Rosé Cava’er er kendt for at give nogle virkelig gode smagsoplevelser, og for at være mere fyldige i smagen, end de hvide cava’er er. Det er med til at gøre dem særligt eftertragtede.

Tør eller sød cava?

Cava følger samme skala for sødme som Champagne. Ligesom med Champagne er den halvtørre variant Brut den mest populære variant. De meget tørre Extra Brut og Brut Naturel er også populære.

Hos Philipson Wine fører vi Cava fra følgende topproducenter: Sumarroca, Gramona, Recaredo.

Find din yndlings-variant

Gå på udgik i vores store udvalg, og find en Cava (eller flere), som passer til dig. Du kan blive klogere på alle vores vine, og inde på de forskellige produkt-sider, kan du læse om vinens oprindelse, aromaer mm. 

Hos Philipson Wine er der altid hurtig levering samt 100% tilfredshedsgaranti, og vi glæder os til at sende din ordre afsted. Hvis du skal bruge andre typer vin, har vi også et stort udvalg af rødvin, hvidvin, rosévin, portvin og meget andet. 

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88