5 juni: Lukket | Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Sumarroca

Sumarroca

Moët & Chandon forsøgte at lave Cava, men lykkes aldrig - heldigvis købte Sumarroca deres marker og lykkedes! I dag står de øverst på Cava-podiet.

Kort om Sumarroca

Sumarroca er Champagnekvalitet til en brøkdel af prisen. Sumarroca producerer økologisk cava efter champagnemetoden med 2. gæring på flaske og lagring på bundfaldet i minimum 2 år, hvilket er hele 15 måneder længere end lovens minimumskrav. Dette har gjort at Guia Penin, Spaniens svar på Robert Parker, har to år i træk kåret Sumarroca til at være det bedste Cava-hus. Sumarroca producerer også økologiske og biodynamiske stille vine af høj kvalitet

Sumarroca
Sumarroca

Vinhusets historie

Det er på rekordtid lykkedes Sumarroca at blive anerkendt som en af Spaniens bedste Cava producenter med hensyn til kvalitet og pris, og meget fin omtale i bl.a. Guia Penin, Spaniens svar på Robert Parker, blot endnu mere streng og kræsen. Cava af egne druer og solidt håndværk I en tid hvor produktionen af Spaniens mousserende Cava i stigende grad fuld mekaniseres, og hvor vinmageren i kælderen sjældent har en anelse om, hvem der har dyrket druerne eller hvor de stammer fra, er det en lise for sjæl og gane at stifte bekendtskab med familien Sumarrocas vine. Familien fremstiller udelukkende vin af druer, de selv har dyrket, og deres prisvindende vine oser langt væk af solidt håndværk.
+ Vis hele beskrivelsen

Svær at skelne fra “ægte” Champagne

Familien Sumarroca råder over 450 hektar vinstokke plantet i en kalkholdig jord, som giver druer med en bemærkelsesværdig intensitet og mineralitet. I kælderen stiler man kompromisløst efter topkvalitet, og blandt andet sørger man for at alle husets Cava-vine holder seks atmosfæres tryk og ikke kun de fire, som loven foreskriver. Druernes kvalitet og det høje tryk i flasken bevirker, at Sumarrocas Cava kan være særdeles svær at skelne fra “ægte” Champagne fra Champagne distriktet. Vingården er i dag et state-of-the art winery med topmoderne faciliteter. Det er på rekordtid lykkedes Sumarroca at blive anerkendt som en af Spaniens bedste Cava producenter med hensyn til kvalitet og pris. Derudover har Sumarroca fået meget fin omtale i bl.a. Guia Penin, Spaniens svar på Robert Parker, blot endnu mere streng og kræsen. I 2010 udgaven beholder Sumarroca pladsen som Spaniens bedste Cava.
+ Vis hele beskrivelsen
Sumarroca
Sumarroca

Bæredygtighed

Først og fremmest er Sumarroca en vingård som elsker jorden, og familien ønsker kun at bruge de bedste og sundeste druer, som jorden kan skabe. Derfor har de altid produceret deres vin med respekt for miljøet, og de har fra begyndelsen fuldt bæredygtige principper ved kun at tilsætte et minimum af pesticider. I 2018 blev deres vine økologisk certificeret af CCPAE (Certification body of Catalonia).