Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Bodega Chacra

Bodega Chacra

Chacra vandt prisen for bedste vin i 2020 på James Sucklings liste over ”Top 100 Wines of 2020”! Chacra er en topproducent, der er dedikeret til biodynamisk og økologisk vindrift.

Kort om Bodega Chacra

Chacra er Argentinas bedste Pinot Noir-producent, der flere gange har vundet de magiske 100P! Indehaver Piero Incisa, der er medejer af Sassicaia - Italiens mest berømte producent, råder over vinmarker helt tilbage fra 1932. Chacra er pioner indenfor biodynamisk og økologisk vindrift, og har siden 2017 har lavet vine i topklasse med Guy Roulot, kultproducenten fra Meursault. Chacra lå nr. 1 på James Sucklings liste over ”Top 100 Wines of 2020”!

Bodega Chacra
Bodega Chacra

Vinhusets historie

Oplev Argentinas bedste Pinot Noir og Chardonnay vine, der snildt kan forveksles med virkelig god Bourgogne. Vinene får tårnhøje ratings hos de internationale anmeldere og laves i et yderst begrænset antal. Italienske Piero Incisa della Rochetta, barnebarn til skaberen af Italiens største kultvin, Sassicaia, har slået sig ned i Argentinas uvejsomme ørken i det allersydligste Patagonien, hvor han har fundet gamle Pinot Noir vinmarker beplantet i henholdsvis 1932 og 1955. Det her skal opleves! I 2020 entrerede Chacra på Robert Parkers liste over "Top 100 Wine Discoveries" En italiener bliver forelsket. Italienske Piero Incisa della Rocchetta besøgte omkring år 2000 sin gode ven, danske Hans Vinding Diers i det sydligste Argentina. Hans eksperimenterede lidt med nogle forskellige vine i det uvejsomme, men billedskønne Rio Negro i Patagonien. Bl.a. smagte de to venner Pinot Noir fra gamle stokke, som Hans havde forsøgt sig med. Piero havde aldrig smagt noget som dette før – burgundisk, men alligevel helt sit eget udtryk. Han var straks forelsket og jagten på Pinot Noir marker gik ind. Piero er ikke hvem som helst, han er barnebarn til skaberen af den italienske supertoscaner, kultvinen Sassicaia, og Piero er stadig medejer af vingården i Bolgheri. Han er opvokset i Bolgheri og har altid været involveret i vindyrkning, og så er han stor Bourgogne connaisseur. Så Piero havde en god ide om, at han havde fat i noget her i den patagoniske ørken. Gammel, upodet mark fra 1932 Det lykkedes Piero at opspore to gamle Pinot Noir marker, henholdsvis plantet i 1932 og 1955. Stokkene var upodede og trods de var forsømte, så han straks potentialet her. Faktisk var det i sidste øjeblik, da den oprindelige ejer ikke rigtig gik synderligt meget op i vindyrkning og gik i overvejelser om at rive alle vinstokkene op for at plante forskellige æblesorter i stedet, idet æbleprisen var højere end hvad han kunne få for høsten af druerne. Piero fik heldigvis lov til at købe markerne og i 2002 grundlagde han derfor Bodega Chacra. Navnet Chacra er de lokales navn for et stykke jord med en æbleplantage. Navnet Chacra henviser dog også til det indiske Chakra, som i hinduismen er et energicenter i krop og sjæl. Bodegaen er state-of-the-art og alt er opbygget omkring biodynamisk og økologisk dyrkning og tankegang
+ Vis hele beskrivelsen

Elegance over alt

Bodega Chacras vine er først og fremmest super feminine og ultra elegante. Man stræber efter en så lav alkohol, som muligt, så vinens delikate toner og nuancer ikke drukner i høj alkohol. Man gærer ved lav temperatur kun med den naturlige vildgær – det foregår i små cementtanke. Efterfølgende lagres på bedste franske egefade, der er forberedt således de afgiver så lidt smagsnuancer som muligt. Samarbejde med en af Bourgognes største I 2004 sendte Piero sin første Pinot Noir på markedet. Og modtagelsen er ikke til at tage fejl af – den forførende og elegante stil i vinene imponerer de internationale anmeldere, der rundhåndet har delt ud fra den øverste ende af skalaen. Vinene har også fået opmærksomhed fra Pinot Noir vinbønder fra resten af verden – også fra druen epicenter, Bourgogne. Hvis man kan lave så gudeskøn Pinot Noir, så kunne det også tænkes at det patagoniske terroir ville kunne frembringe flotte Chardonnay Vine – og ganske rigtigt. Piero indledte derfor et samarbejde med Jean Marc Roulot fra Domaine Roulot i Meursault – kendt for at skabe nogle af klodens flotteste Chardonnay Vine – og det er der indtil videre kommet 2 forskellige Chardonnay’er ud af – med første årgang i 2017 og en imponerende anmeldelse hos James Suckling med hele 98P, så hersker der vist ingen tvivl om hvad det patagoniske terroir kan.
+ Vis hele beskrivelsen
Bodega Chacra
Bodega Chacra

Bæredygtighed

På nuværende tidspunkt er alle Bodega Chacras vine økologisk certificeret, fra og med årgang 2016. Piero valgte navnet Chacra af flere årsager, alene det finurlige i betydningen af æbleplantage, men ikke mindst fordi han mener at landbrug, som vindyrkning jo er, ikke må udnytte jorden. I stedet skal man give tilbage og pleje sin jord, altså skabe et energicenter og en cyklus, hvor begge parter næres. Derfor følges de biodynamiske principper til punkt og prikke. Andre eksempler på bæredygtighed er, at man fremover går væk fra at bruge plastfolie (den folie-hætte, der sidder rundt om flaskehalsen og vinproppen.) I stedet bruges egenproduceret bivoks som lukning og på vine der skal nydes i deres ungdom, undlader man helt at sætte folie på fremover. Udfasningen sker over et par årgange. Målet er helt at eliminere brugen af plastik. Selve vingården Chacra er også selvforsynende hvad angår biodynamiske grøntsager og fjerkræ.
+ Vis hele beskrivelsen