Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Vin til fjerkræ

Læs vores guide med anbefalinger til hvilken vin du bør drikke til retter med fjerkræ.

Indhold

Kylling | Kalkun | And | Gås

Vin til kylling

Hvis vi tager udgangspunkt i en helt almindeligt tilberedt kylling krydret med salt og peber, som er forholdsvis let i smagen, bør vi kigge på at matche det med en let, frisk og frugtig vin. Her er vores anbefalinger.

Vin til lørdagskylling:

Ser vi derimod på mere fyldige retter, hvor sovs, svampe og bacon træder frem, anbefaler vi at drikke en rødvin til.

Vin til fyldige kyllingeretter:

Vælger man at tilberede sin kylling så den passer til asiatiske retter med f.eks. ingefær, citrongræs og koriander bør man vælge en af disse hvidvine.

Vin til asiatisk kylling:

Vin til kalkun

Kalkun er lyst kød og er dermed mildere i smagen, hvilket som udgangspunkt vil kræve en forholdsvis let/mild vin. Her er vores anbefalinger til hvilke vine der passer perfekt til en klassisk tilberedt kalkun.

Vi anbefaler:

Tilbereder du derimod kalkunen med formål om at bruge den i retter med flere krydrede smagsnuancer, som f.eks. asiatisk, bør du overveje en sødere hvidvin. Her foreslår vi Riesling fra Alsace eller en Chardonnay.

Vin til and

And kan som så meget andet kød tilberedes på mange forskellige måder. Men fællesnævneren for alle de forskellige retter er, at and er mørkt og fedt kød, og alt efter tilberedningsmetoden kan det fungere med mange forskellige typer vine.

Vi anbefaler:

Vin til gås

Når der skal serveres gås er det ofte i juletiden det foregår. Her består tilbehøret oftest af den klassiske kombination af brune kartofler, rødkål, brun sovs samt alm. kogte kartofler.

Vi anbefaler:

Relaterede artikler