Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Zinfandel vine

Hos Philipson Wine finder du et bredt sortiment af lækre Zinfandel-vine. Zinfandel-druen bliver ofte betragtet som den amerikanske nationaldrue, og var længe den mest plantede druesort i Californien. Her stortrives den med varme, tørre somre og kølige vintre. Zinfandel og Primitivo er to druesorter med slående ligheder, og der har gennem en lang årrække været diskussion om, hvorvidt druen er den samme. Læs mere om den charmerende drue og dens historie, og se vores gode udvalg.

Vinglas med rødvin og vintønder i baggrunden

Zinfandel: Amerikansk vin på højt niveau

Faktisk stammer Zinfandel-druen oprindeligt fra Kroatien, hvor den kaldtes Crljenak Kaštelanski, hvilket betyder ‘den røde drue fra Kastela’. I dag dyrkes den dog primært i Californien. Druen har en stærk tilknytning til USA og er for mange indbegrebet af amerikansk rødvin.

Zinfandel kræver en lang sæson med masser af varme og sol, så den stortrives i Californiens klima. Den lange modningstid er med til at give vinen sin karakteristiske sødme og kraftige tanniner. Solen gør desuden, at vinen er drikkemoden allerede fra salgsstart. Zinfandel-vine bør dog generelt drikkes inden for de første 10 år. Nogle årgange kan naturligvis gemmes lidt længere, men de fleste topper tre til seks år efter høsten.

Nogle af de allerbedste californiske Zinfandel-vine kommer fra byen Lodi, som meget passende kaldes for Californiens Zinfandel-hovedstad. Rundt omkring hele byen er der plantet omkring 5.000 hektar med Zinfandel.

Zinfandel eller Primitivo?

Druen har mange ligheder med den italienske Primitivo-drue. Derfor har folk gennem mange år diskuteret vidt og bredt om, hvorvidt druerne er samme druesort eller ej. En DNA-test har dog sidenhen slået fast, at der rent faktisk er tale om den samme drue. Dette møder fortsat en del modstand og skepsis i både USA og Italien.

En af årsagerne er selvfølgelig, at Zinfandel er et varemærke for amerikanske producenter, hvilket Primitivo tilsvarende er for italienske producenter. Derfor vil mange gerne fastholde deres forskellighed.

Selvom Zinfandel og Primitivo genetisk set er samme drue, er det ikke ensbetydende med, at amerikansk Zinfandel og italiensk Primitivo smager ens. Der er nogle fællestræk, men den færdige vin er selvfølgelig et udtryk for forskellige faktorer som jordbund, klima, antallet af soltimer osv. Holder du druerne op mod hinanden, vil du da også kunne se forskel i både farve og størrelse.

 

Zinfandel - en avanceret drue

Zinfandel kræver en lang sæson med masser af varme og sol, for at få tid til at modne. For det er det, som giver vinen sin karakteristiske sødme og kraftige tanniner. Sol og varme er der netop en del af i Californien, hvorfor de to er et perfekt match. 

Solen gør, at vinen er drikkemoden allerede fra salgsstart. Generelt set, bør vinene drikkes inden for de første 10 år. Nogle årgange kan naturligvis gemmes lidt længere i de bedste vine, men de fleste topper 3-6 år efter høsten. 

Nogle af de allerbedste californiske Zinfandel vin kommer fra byen Lodi, som også populært sagt, kaldes for Californiens Zinfandel-hovedstad. Rundt omkring byen er der således omkring 5.000 hektar beplantet med Zinfandel. 

Sådan produceres Zinfandel

Zinfandel-druen er vanskelig at dyrke, da druerne ikke modnes jævnt i klasen. Dette kan give udfordringer i forhold til balancen mellem modenhed og syre i den færdige vin. Derfor kræver det en god producent at skabe den perfekte Zinfandel, hvori den karakteristiske fylde, frugt og krydrede profil rigtig kommer til udtryk.

I USA stopper man typisk gæringen tidligt, hvilket giver en sødere vin. Derved opstår der noter af chokolade, svesker og nødder i vinen. Nogle producenter lader derimod gæringsprocessen fortsætte i længere tid, hvilket giver vinen mere krydderi som for eksempel peber, allehånde og kanel.

Hos Philipson Wine fører vi primært de mere elegante og vinøse Zinfandel-producenter. Du finder for eksempel DeLoach, der er fransk-ejet af Bourgogne-vinfamilien Boisset, og som også ejer det berømte Domaine de la Vougeraie.

Zinfandel til maden

Zinfandel-vin er især kendetegnet ved sin mørke farve, bløde tekstur og utrolig flotte smags- og duftnoter af blandt andet brombær, jordbær, chokolade og svesker. Smag og duft kan dog variere meget afhængigt af, hvor druerne er dyrket, og hvordan vinen er fremstillet. Smagsprofilen kan spænde bredt fra de søde til de mere krydrede noter. 

Vinene har en forholdsvis høj alkoholprocent, og de er derfor oplagt til efterårets krydrede gryderetter og vinterens simremad. Zinfandel-vin passer dog også glimrende til sommerhalvårets grillretter, og påskelammet. Vinen kan praktisk talt drikkes året rundt, hvilket er fantastisk for alle os vinelskere. 

Find din nye favorit-Zinfandel hos Philipson Wine

Gå på opdagelse i vores store udvalg, og find Zinfandel-vine, som passer til dig. Når du klikker dig ind på en af vores vine, kan du blandt andet læse om vinens oprindelse, aromaer og hvilken mad de går specielt godt til.

Hos Philipson Wine kan du få californisk Zinfandel af høj kvalitet til skarpe priser. Du kan desuden få rigtig meget kvalitetsvin for pengene på vores tilbudsside. Hvis du har brug for hjælp til at vælge din næste Zinfandel, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88.

Vælg blandt utallige kvalitetsvine

Hos Philipson Wine rammer vi bredt med vores udvalg af både rødvin, hvidvin, rosévin og Champagne. Vi har mere end 35 års erfaring på markedet og har samarbejdet med nogle af de bedste vinproducenter i verden. Vi har tilmed været eneimportør af en del af dem. I vores sortiment finder du derfor udelukkende særligt udvalgte vine, der lever op til vores kvalitetskrav.