Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

BLACK WEEK
Champagne & Bobler

Se vores Black Week katalog og bliv inspireret til dit næste vinkøb!

Alle Black Week tilbud > Champagne & Bobler

Tilbud udløber om:

Black Week kategorier - Spar op til 71%!

Champagne & Bobler

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Gå på opdagelse på vores hjemmeside, hvor du kan finde et bredt sortiment af en masse forskellige vine.
 
Hos Philipson Wine finder du vine til enhver smag, og til konkurrencedygtige priser.

Vinsmagninger

Kom med til et af vores mange events på landets bedste restauranter.

Vil du vide mere?

Gå på opdagelse i vores Vinblog, hvor du kan blive klogere på alt fra vin og madsammensætninger, til opbevaring af din vin.

Champagne Black Friday tilbud!

Champagne er en dejlig og let mousserende vin. Champagne forbindes ofte med nytårsaften, bryllupper og andre festlige lejligheder, hvor det er populært at servere, når gæsternes skal forkæles lidt ekstra. Champagne er en mangfoldig vin, der med fordel også kan nydes som den perfekte ledsager til fisk og skaldyr, eller bare som aperitif. Det er kun vin, som bliver produceret i Champagne-diskriktet i Frankrig, som må kaldes for Champagne.

 

Champagne druesorter

For at producere en rigtig champagne anvendes tre druesorter; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, hvor producenterne blander efter sin egen ”opskrift”, og efterfølgende sælges under producentens eget navn/label.

Chardonnay og Pinot Noir er de to druer med det bedste omdømme. Men dog er de fleste Champagner lavet på en blanding af alle tre druesorter, som f.eks. Bollinger Special Cuvee, som er et miks af alle 3 sorter, med stort indhold af Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. I enkelte tilfælde er de på 100% Pinot Noir eller Chardonnay.

Druesammensætningen kategoriseres med forskellige udtryk på etiketterne, Blanc de Blanc, Blanc de Noir, og Cuvée.

  • Blanc de blanc: Ren Chardonnay Champagne
  • Blanc de Noir: Champagne udelukkende lavet på blå druesorter
  • Cuvée: en blanding, som fek.s. Special Cuvve fra Bollinger

 

Hvordan bliver Champagne produceret?

Basis Champagnen sammensættes af basis vin fra flere af årgange og druesorter, og når vinen er blandet, skal den forvandles til Champagne. Vinen tappes på kraftige flasker, og efterfølgende tilsættes der gær og sukker, for at starte gæringsprocessen. 

Flaskerne forsegles, og efterfølgende lagres de i kælderen, hvor flaskerne jævnligt roteres for at udvikle sig. Afslutningsvis vil flaskerne ligge med kapslen nedad, for at fjerne de døde gærceller via nedfrysning af flaskehalsen. Ved sidste skridt, inden vinen kan kaldes for Champagne, tilsættes sukker, og flasken forsegles med korkprop og ståltråd.

 

Hvilken Champagne er bedst?

Den bedste Champagne er den, der appellerer bedst til din gane, og passer bedst sammen med det du spiser. Selvom alt Champagne kommer fra det samme område, fås de i mange forskellige stilarter og sødme. Så det er vigtigt at prøve sig frem, og finde den du bedst kan lide. 

Vores dygtige vineksperter guider dig gerne. Du er velkommen til at ringe og få hjælp til at købe en champagne, der passer til din smag og budget.

 

Champagne årgange

Der er forskellige typer af champagne, så når du skal vælge er det vigtigt, at overveje hvilke nuancer den har, og hvordan den er fremstillet. Er Champagnen fx lavet på basis vinen “Vin Clair” kaldes det for Non Vintage, og er “Vin Clair” lavet på en specifik årgang, er det en Vintage Champagne. Det kan du læse mere om her:

 

Non-vintage champagne

Non-vintage champagne er en af de mest almindelige typer på markedet. Det er en blanding af forskellige basis vine fra forskellige årgange, og druerne lagres i 15 måneder. Derfor koster den også en del mindre end en Vintage Champagne. 

Vintage champagne

Vintage champagne er derimod lavet af druer, som alle er fra samme høstår, og som minimum har lagret i 3 år. Og selvom mange danskere efterhånden drikker champagne, så er Vintage Champagne den mest eftertragtede blandt vinelskere. Det er den fordi, du virkelig kan smage de forskellige nuancer, som en årgang giver. Og som med al anden vin, har årgangen bestemt noget at sige. I de sidste par år har vi bl.a. set, at årgangene 2002 og 2008 er utroligt efterspurgte. Fx. blev 2008 Bollinger Champagne La Grande Année udsolgt langt hurtigere end tidligere.

 

Black Friday Champagne tilbud - eksklusiv højkvalitetsvin

Den eksklusive status som Champagne har skyldes de mange krav, der er til produktion af Champagne. Alle druer skal eksempelvis dyrkes og høstes udelukkende fra marker med klassificering AOC og op til Grand Cru i Champagne-distriktet i Frankrig, som ligger Nord for Paris. Vinen skal derudover lagre i minimum 15 måneder på flaske, hvor den berømte andengæring finder sted i flasken.

Der findes mange forskellige typer af Champagne, og det er ikke nemt at vide, hvad man skal vælge, hvis man ikke har kendskab til de forskellige betegnelser som Brut, Sec og Doux. Hvilken Champagne er sød eller halvtør? Bliv klogere på Champagne ved at læse vores spændende blogindlæg om Champagne.