Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Domaine Du Paternel

Domaine Du Paternel

Domaine Paternel producerer eftertragtede – og økologiske – kultvine fra Cassis. Sjældne vine som er elsket af toneangivende sommelierer.

Kort om Domaine Du Paternel

Domaine Paternel laver økologiske kultvine fra Cassis, som bliver hyldet i Frankrig. Cassis er mest forbundet med solbærlikør i Danmark, men det er også en lille, eksklusiv appellation i Sydfrankrig tæt på Marseille. Området er elsket blandt Frankrigs toneangivende sommelierer. Domaine Paternel er toppen af appellationen, og er meget svær at opdrive uden for Frankrig, da domainet næsten ikke eksporterer grundet den store efterspørgsel.

Domaine Du Paternel
Domaine Du Paternel

Domaine du Paternels historie

I mere end 70 år, har 3 generationer af vinbønder drevet dette anmelderroste domaine, med stor passion og respekt for naturen. Domaine Paternel har altid troet på symbiosen mellem naturen og vinen, hvorfor de i mere end 20 år har dyrket deres vine økologiske. Vinmarkerne befinder sig i 3 af de ældste appellationer i hele Provence.

Vinmarker med havudsigt

Domaine du Paternel ligger utrolig smukt placeret med havudsigt og marker nærmest direkte ned til Middelhavet. Domainet blev grundlagt i 1951 af familien Santini, og drives i dag af brødrene Olivier og Jean-Christophe samt søsteren Laetitia Santin. De kølige vinde fra havet skaber stabilitet i vejrforholdene og bibeholder friskheden i de varme årgange med hedebølger. Det giver vine med stor aromatisk profil og friskhed, som er et kendetegn ved disse vine.
+ læs mere
Domaine Du Paternel
Domaine Du Paternel

Bæredygtighed

Familien Santini har langsomt udvidet domainet fra 12 til 50 hektar, det er dog langtfra alt som er beplantet med vinmarker, da skov, strand og klipper også tager sin del. Domainet blev certificeret økologisk i 2012 og er især berømt for sin hvidvin.