Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Château La Tour De L´Evêque

Château La Tour De L´Evêque

Château la Tour de l'Évèque producerer kvalitetsrosé fra Provence efter økologiske principper. Slottet ejes af rosédronningen, Régine Sumeire.

Kort om Château La Tour De L´Evêque

Château la Tour de l'Évèque er et malerisk Provenceslot, som kan føre sin historie tilbage til Middelalderen, og ejes af berømte Régine Sumeire, som også står bag Château Barbeyrolles. Régine Sumeire er ”opfinderen” af den moderne, meget lyse rosé og har altid anvendt økologiske dyrkningsmetoder, og har i mange år haft den holdning at det var den eneste vej til topkvalitet. Slottet er i dag økologisk certificeret.

Château La Tour De L´Evêque
Château La Tour De L´Evêque

Vinslottets historie

Dette maleriske Provence slot ligger i Var tæt på byen Pierrefeu mellem Hyères og Toulon omgivet af smukke højdedrag, Les Maurettes. Familien Sumeire overtog slottet i år 1958, men er ud af en gammel vinavler familie, som har dyrket vin i Provence helt tilbage til 1800 tallet. Selve slottet kan føre sin historie tilbage til Middelalderen, og her blev slottet brugt som sommerresidens for ærkebiskoppen af Toulon. Det kaldes også Château La Tour Saint Anne. Régine Sumeire er en karismatisk personlighed i Provence, og en passioneret kok, som har skrevet flere kogebøger. Hun kalder sig selv for "Vigneronne et Gourmande".
+ Vis hele beskrivelsen

Château Barbeyrolles

Régine Sumeire ejer også Château Barbeyrolles som ligger billedskønt mellem landsbyen Gassin og Saint-Tropez. Slottets 12 hektar ligger som en magisk oase af skønhed og stilhed, som er i skarp kontrast til jetsetternes Saint-Tropez.
Château La Tour De L´Evêque
Château La Tour De L´Evêque

Bæredygtighed

Régine Sumeire har altid anvendt økologiske dyrkningsmetoder og har i mange år haft den holdning at det var den eneste vej til topkvalitet. Slottet er i dag økologisk certificeret. Undergrunden i Var består mest af skiffer og rød sandsten og giver vinene mineralitet og karakter. Alle druer håndhøstes, og vinifikationen foregår med respekt for biodynamisk drift og "by gravity" i den moderniserede kælder.
+ Vis hele beskrivelsen