• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Pinot Noir

Hvad er Pinot Noir?

Pinot Noir druen er synonym med topkvalitet. Den forførende drue associeres med de helt store rødvine fra Bourgogne, og betragtes som en af verdens bedste druesorter, der kan give ekstraordinære resultater, og står bag nogle af verdens bedste og dyreste vine. Derudover er Pinot Noir også rygraden i mange Champagner

Vi startede i 1987 med at importere Pinot Noir vine fra Bourgogne. Vi er så heldige at importere nogle af de største og mest efterspurgte producenter derfra. Blandt andet Domaine Fourrier og Frédéric Esmonin i Gevrey-Chambertin og Domaine Henri Boillot, for blot at nævne nogle stykker. Vores mange års relationer til disse producenter betyder, at vi er leveringsdygtige med gode Pinot Noir tilbud.

Pinot Noir - den skrøbelige drue

Pinot Noir er vanskelig at dyrke og fremstille. Den betragtes således som en skrøbelig druesort. Den er ofte høj på syre, og med et moderat indhold af tannin. Druen trives bedst i et køligt klima på en jordbund med indhold af kalk og limsten, som i Bourgogne. 

Her kan Pinot Noir give fantastiske resultater på vinmarkerne. Druens skal er tynd, og modsat andre druesorter, kommer Pinot Noirs farve og tannin fra skindet. Da høstudbyttet af Pinot Noir druer ikke er særlig stort, er Pinot Noir-vinene ofte dyre.

Til trods for druens skrøbelige natur, bliver der også dyrket Pinot Noir ude for Frankrigs grænser. Som regel dyrkes den i klimaer med lidt køligere vækstsæsoner, som minder om klimaet i fødeegnen, Bourgogne. Hvis der er for varmt, risikerer man nemlig at ‘koge’ de fine og delikate smagsnuancer væk. 

Vindyrkerne i de varme oversøiske lande, har således måtte finde områder, hvor der kommer nedkøling fra luft og hav. Eksempelvis minder Oregons klima utroligt meget om det man finder i Bourgogne, og i et land som New Zealand kan dyrke druen i nærmest alle dets vinområder.

Pinot Noir er en unik drue oplevelse

Vine lavet på Pinot Noir kan fremstå i mange forskellige former, afhængig af sin geografiske oprindelse og fremstillingsmetode. Kombinationen af elegant frugt, svag farve og blid tanninstruktur er ofte en fællesnævner for vinene. 

Pinot Noir har en fremragende bouquet og smags-rigdom, hvor skovbund, bærsødme fra røde bær og lette animalske noter, er de typiske smagsnuancer, som med alderen kan ændre sig til noget mere svampet og komplekst.

Den ædle drue har været med til at skabe Bourgognes ry som værende en af verdens bedste rødvins-områder. Dette har medført at Bourgogne Pinot Noir er blandt de dyreste og mest eftertragtede rødvine i verden. Der er derfor ikke noget at sige til, at Pinot Noir er en yndling blandt mange vinkendere.

En gammel og stolt drue

Pinot Noir er en af de ældste vindruer, som er overlevet til den dag i dag. Efter sigende, er den helt op til 2000 år gammel. For at få en fornemmelse for, hvor gammelt det er i vinverden, er Cabernet Sauvignon (verdens mest dyrkede druesort) kun et par hundrede år gammel. 

Den anses også for at være en af de tre ‘stamfædre’ til de vindruer vi har i dag. De andre er den næsten uddøde Gouais Blanc og Savagnin. 

Pinot Noir menes også at være forfader til Chardonnay, Syrah, og Gamay-druerne. 

Pinot Noir til maden

Når det kommer til mad, er Pinot Noir utrolig alsidig og tilgivende drue at have med at gøre. Den passer ind i nærmest alle kulinariske hjørner. Det lave niveau af tanniner og lyse frugt kan fint favne de salte elementer fra det spanske tapas køkken, eller de krydrede og stærke elementer fra asien. 

Syren matches fint med tomatbaserede retter, og i retter med meget fedt, fungerer syren næsten som et rensende element for ganen. Med alder er det et ideelt match til svampe, og kan sagtens gå til oste.

Hvis du vil have den bedste smagsoplevelse, bør du nyde din Pinot Noir i et stort, klokkeformet glas, som kan samle alle de fantastiske aromaer. 

Der findes nærmest en Pinot Noir-vin til enhvert måltid, hvilket er den perfekte undskyldning for alle verdens elskere af denne fantastiske drue. 

Find din yndlings-variant

Gå på udgik i vores store udvalg, og find en Pinot Noir-vin (eller flere), som passer til dig. Du kan blive klogere på alle vores vine, og inde på de forskellige produkt-sider kan du læse om vinens oprindelse, aromaer og hvilken mad de går specielt godt til. 

Hos Philipson Wine er der altid gratis fragt og 100% tilfredshedsgaranti, og vi glæder os til at sende din ordre afsted. 

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88