• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Pinot Noir

Pinot Noir druen er synonym med topkvalitet. Den forførende drue associeres med de store rødvine fra Bourgogne. Pinot Noir betragtes som en af de bedste druesorter, der kan give ekstraordinære resultater og står bag nogle af verdens bedste og dyreste vine. Derudover er Pinot Noir også rygraden i mange Champagner
Vi startede i 1987 med at importere Pinot Noir vine fra Bourgogne. Vi er så heldige at importere nogle af de største og mest efterspurgte producenter derfra. Blandt andet Domaine Fourrier og Frédéric Esmonin i Gevrey-Chambertin og Domaine Henri Boillot, for blot at nævne nogle stykker. Vores mange års relationer til disse producenter betyder at vi er leveringsdygtige med gode Pinot Noir tilbud.
Pinot Noir: den skrøbelige drue
Vinen er vanskelig at dyrke og fremstille. Den betragtes som en skrøbelig druesort. Den er ofte høj på syre og med et moderat indhold af tannin. Den trives bedst i et køligt klima på en jordbund med indhold af kalk og limsten, som i Bourgogne. Her kan Pinot Noir give fantastiske resultater på vinmarkerne. Druens skal er tynd, og modsat andre druesorter kommer Pinot Noirs farve og tannin fra skindet. Da høstudbyttet af Pinot Noir druer ikke er særlig stort er Pinot Noir-vinene ofte dyre.
Til trods for druens skrøbelige natur, bliver der også dyrket Pinot Noir ude for Frankrigs grænser. Lande som Tyskland, Italien, Californien, Argentina, Chile, New Zealand og Sydafrika producerer også verdensklasse Pinot Noir. 
Pinot Noir er en unik drue oplevelse
Vine lavet på Pinot Noir kan fremstå i mange forskellige former, afhængig af sin geografiske oprindelse og fremstillingsmetode. Kombinationen af elegant frugt, svag farve og blid tanninstruktur ofte en fællesnævner for vinene. Pinot Noir har en fremragende bouquet og smagsrigdom, hvor skovbund, bærsødme fra røde bær og lette animalske noter er de typiske smagsnuancer, som med alderen kan ændre sig til noget mere svampet og komplekst.
 
Den ædle drue har været med til at skabe Bourgognes ry som værende en af verdens bedste rødvinsområder. Dette har medført at Bourgogne Pinot Noir er blandt de dyreste og mest eftertragtede rødvine i verden. Der er derfor ikke noget at sige til, at Pinot Noir er en yndling blandt mange vinkendere.
 
Når det kommer til mad, er Pinot Noir utrolig alsidig og tilgivende at have med at gøre. Den passer ind i nærmest alle kulinariske hjørner. Det lave niveau af tanniner og lyse frugt kan fint favne de salte elementer fra det spanske tapas køkken, eller de krydret og stærke elementer fra asien. Syren matches fint med tomatbaserede retter. I retter med meget fedt, fungerer syren næsten som et rensende element for ganen. Med alder er det et ideelt match til svampe og kan sagtens gå til oste.