Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Henri Boillot

Henri Boillot

Domaine Henri Boillot har lavet vin i Bourgogne i fem generationer. Men har aldrig været bedre end nu, hvor sønnen Guillaume driver Domainet.

Kort om Henri Boillot

Domaine Henri Boillot er et sandt ikon i Bourgogne; kendt for sine anmelderroste vine fra særligt Puligny-Montrachet, Meursault og Volnay. Boillot-familien har dyrket vin siden 1885, og og i dag er det Guillaume Boillot – 5. generation – som driver Domainet. Guillaume laver mere end 10 forskellige Grands Crus, inkluvi den mytiske ’Le Montrachet’ samt en perlerække af de absolut bedste 1. Cru single vineyards. Vinene har fået enorm hype og er blevet internationale samlerobjekter. De er blandt de højst ratede vine i hele Bourgogne, men desværre er mængderne små og vinene stramt allokeret.

Henri Boillot
Henri Boillot

Domaine Henri Boillots historie

Faderen til Guillaume Boillot, Henri Boillot, har siden 1975 arbejdet på Domainet og har arbejdet sig op i graderne. Efter længe at have leveret druer til Etienne Sauzet, begyndte Henri Boillot i 1995 at anvende druerne selv. Samme år startede han sin egen negociant-virksomhed.

Dette skabte grundlaget for verdens første domaine/negoce-hybrid – en konstellation som er hyppigt brugt i dag. I dag er negoce-delen kvalitativt på niveau med Domaine-delen, og begge typer sælges samlet – med samme stramme allokation.

I år 2000 byggede Henri Boillot et state-of-the-art winery i Meursault; med perfekt placering mellem Côte de Nuits og Côte de Beaune. Da Henris fader døde i 2005, formåede Henri at beholde hele Domainet og alle vinmarker, da han fik muligheden for at købe sine søskende ud – en øvelse som grundet de strenge Napoleonske arveregler i Frankrig kan være tæt på umuligt.

I samme ombæring inddrog han sin søn Guillaume i forretningsdelen, og Guillaume fik mere og mere ansvar på Domainet. Men siden 2012 har Guillaume stået i spidsen som winemaker og laver som ejer fortsat vinene den dag i dag.

+ Vis hele beskrivelsen

En søn sætter sit præg

Guillaume høster altid druerne tidligt og er kendt for kompromisløs selektering af druer i marken og generelt rigtig lave høstudbytter.

Anvendelsen af fad i kælderen har været dalende i flere år, og Guillaume mener nu at have fundet sin ’silver lining’ med et max på 25-30% nye egetræsfade for de hvide og 0-20% for de røde. Om der afstilkes eller helklasefermenteres afhænger udelukkende af årgangen, og Guillaume har ingen filosofisk tilgang skrevet i sten. Han arbejder ud fra de vilkår, som årgangen dikterer, så vinene udtrykker mest mulig terroir og udtrykker årgangen.   

+ Vis hele beskrivelsen
Henri Boillot
Henri Boillot

Hvad anmelderne siger

RENE LANGDAHL

"...Henri Boillot er ikke hemmeligheder mere, men ligger nu efter min mening blandt hypede specialist-domæner som Ramonet, Lafon, Roumier og Fourrier."

"Fald i svime... Bliv høj. Syng. Filosofér og få superkræfter. Henri Boillot kan trylle."

BURGHOUND

"In a word. Magnificent. Henri Boillot continues to make stunning wines."

INSIDE BURGUNDY (JASPER MORRIS)

"Another league of intensity. Off!

"Exceptionally good wines"

ROBERT PARKER

"The whites are simply exceptional amd worthy of a place on any shopping list. They will vertainly be on my own! Impressive quality and consistency, and these wines come warmly recommended."

VINOUS

"Flat-out great white Burgundy."

+ Vis hele beskrivelsen