Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Fourrier

Domaine Fourrier beliggende i Gevrey-Chambertin tilhører den absolutte elite i Bourgogne og vinene er internationale investeringsobjekter.

Kort om Domaine Fourrier

Siden Jean-Marie Fourrier overtog ledelsen af Domaine Fourrier sidst i 1990’erne, er Domainet rykket op i mesterklassen på niveau med bl.a. Rousseau, Roumier og Romanée-Conti. De ekstremt lave høstudbytter og den nådesløse drueselektion, gør at der kun er få flasker på markedet og vinene er i dag internationale blue chip investeringsobjekter og har kultstatus blandt bourgogneentusiaster og alverdens vinanmeldere.

Domaine Fourrier
Domaine Fourrier

Domaine Fourriers historie

Domaine Fourrier er en lille elite producent i Gevrey-Chambertin, som laver topkvalitet i stærkt begrænsede mængder. Jean-Marie Fourrier har løftet domainet ind i det nye årtusinde med biodynamisk drift og masser af gode ratings fra den internationale vinpresse. På bare få år har Jean-Marie Fourrier nemlig fået sit fædrene Domaine op i Bourgognes eksklusive selskab af uopdrivelige samlerobjekter. Det lille domaine har specialiseret sig i at lave ekstremt høje kvaliteter i og omkring Gevrey-Chambertin. Gamle vinstokke og fantastiske vinmarker En af hemmelighederne bag Domaine Fourriers succes er vinstokkenes meget høje gennemsnitsalder. De gamle vinstokke kan kun afgive et begrænset høstudbytte, men vinen bliver desto mere kompleks, og har den kvalitet, som en stor Bourgogne ikke kan få nok af. Fourrier råder over en perlerække af de bedste 1. Cru marker i Gevrey-Chambertin med flagskibet Clos Saint-Jacques i spidsen. Denne mark er den fornemste 1. Cru i Gevrey-Chambertin og er efter manges mening på Grand Cru niveau. Fourrier råder over mikroskopiske 0,9 hektar af Clos Saint-Jacques-marken. Jean-Marie Fourrier passer og plejer sine marker, som var det hans hjertebarn. Den store omsorg for vinstokkene smitter i allerhøjeste grad af på de endelige vine. En ny stjerne er født Efter ophold hos Henri Jayer og på Domaine Drouhin i Oregon, overtog Jean-Marie Fourrier driften af Domainet fra sin fader i 1994, og han havde fra starten sine egne ideer om hvordan kvaliteten skulle revolutioneres, bl.a. ved at tilstræbe at dyrke vinmarkerne efter biodynamiske principper. Derudover bliver der kun brugt helt nye egetræsfade, hvis det er nødvendigt, for at bevare frugt og terroir i vinen. Der er endvidere investeret i helt nye ståltanke og andre moderne produktionsfaciliteter. Alle flasker forsegles med voks over prop og hals for at mindske for tidlig oxidation, så vinene kan lagres, for der er ingen tvivl om at Fourriers vine kan og fortjener lagring.
+ Vis hele beskrivelsen

Utrolig få flasker

For at illustrere den lille produktion ses her et overblik over Fourriers marker i hektar: Griotte-Chambertin Grand Cru 0.26 Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St Jacques 0.89 Gevrey-Chambertin 1er Cru La Combe au Moine 0.87 Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Champeaux 0.21 Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Cherbaudes 0.67 Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Goulots 0.34 Chambolle-Musigny 1er Cru Les Gruenchers 0.29 Morey-St-Denis 1er Cru Clos Sorbes 0.55 Vougeot 1er Cru Les Petits Vougeots 0.34 Gevrey-Chambertin Aux Echeseaux 0.47 Chambolle-Musigny 0.39 Gevrey-Chambertin 3.30
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Fourrier