Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Fourrier

Jean-Marie Fourrier laver nogle af Gevrey-Chambertins og Bourgognes mest eftertragtede Pinot Noir. De er svære at komme i nærheden af men al besværet værd. Et sandt ikon!

Kort om Domaine Fourrier

Jean-Marie Fourrier behøver næppe nogen introduktion. Som vinproducent et sandt ikon på verdensplan. Efter at have været i lære hos selveste Henri Jayer i Vosne-Romanée og Drouhin i Oregon, drog Jean-Marie retur til Bourgogne og overtog driften af domainet efter sin far i 1994. Som blot 23-årig. Domainet ligger i hjertet af Gevrey-Chambertin og tilhører den absolutte elite. Med enorm international, hype og efterspørgsel og desværre forsvindende lille årlig allokation. Fourrier råder over +100år gamle stokke og arbejder med ekstremt lave høstudbytter, nådesløs drueselektering og dyrker markerne efter både økologiske og biodynamiske principper.

Domaine Fourrier
Domaine Fourrier

Domaine Fourriers historie

Jean-Marie lægger ikke skjul på, at hans vin-filosofi drager klare paralleller til hans tidligere mentor; Henri Jayer. For Jean-Marie’s helt egen heureka-oplevelse var netop at skabe Jayers legendariske årgang 1988 sammen med Henri og her se ide blive til virkelighed.

Siden har Jean-Marie taget den simple men frugtbærende tilgang med sig: stor vin begynder i marken. Sunde vinstokke fås gennem sunder marker uden sprøjtemidler, og man må ikke blande sig for meget i kælderen. Dét mener Jean-Marie, er nøglen til stor vin.

Domaine Fourrier besídder en helt fantastisk samling af ikoniske vinmarker. Med Griotte-Chambertin og Clos St. Jacques som de mest sjældne. De ældste vinstokke er plantet i 1902 og druerne leverer en kvalitet af usammenlignelig koncentration og kompleksitet. Ingen af hans markbesiddelser i Gevrey-Chambertin overstiger 1 sølle hektar, hvorfor den enorme efterspørgsel og hype nok ikke kan komme bag på nogen.

+ Vis hele beskrivelsen

Djævlen i detaljen

Vinkælderen er moderniseret efter alle kunstens regler med et state-of-the-art fermenteringsrum. Selekteringsbordet benyttes effektivt og druer frasorteres nådesløst, hvis ikke de lever op til Jean-Marie’s ultrastrikse kvalitetskrav.

Druerne afstilkes som hos mentoren Henri Jayer næsten altid 100%. Der benyttes udelukkende vildgær, yderst begrænset brug af nye fade og vinene bliver hverken klaret eller filtreret.

For så vidt muligt at undgå oxidation benyttes særligt dyre vinpropper, som desuden har været dobbelt-kontrolleret for TCA.

Alle små nødvendige tiltag for at skabe Fourrier’s store ikonvine.

+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Fourrier
Domaine Fourrier

Hvad anmelderne siger

RENE LANGDAHL

"Hypede specialist-domæner som Ramonet, Lafon, Roumier og Fourrier."

BURGHOUND

"I agree with Fourrier's take on his Gevrey-based wines as they are indeed excellent."

INSIDE BURGUNDY - JASPER MORRIS

"Some spectacular wines here."

ROBERT PARKER

"I have long been a fan of Jean-Marie's wines."

VINOUS

"This was a splendid set of wines from Fourrier."

"Count me among the Burgundy fans who are thrilled about Jean-Mariue Fourrier."

TIM ATKIN

"The intensity and purity are beguiling."

"Almost extreme in its fruit purity."

+ Vis hele beskrivelsen