Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Domaine Frederic Esmonin

Domaine Frederic Esmonin

Domaine Frédéric Esmonin anses for at være en af de nye stjerner i Bourgogne. Flere vinanmeldere verden over roser hans vine for den høje kvalitet.

Kort om Domaine Frederic Esmonin

Domaine Frédéric Esmonin er et lille familiedrevet Domaine, der råder over blot 6,5 ha, hovedsagligt i Gevrey-Chambertin. Frédéric Esmonin anses for at være en af de mest lovende producenter i Bourgogne. Indtil 1987 solgte Domainet deres druer til bla. Leroy og Jadot.. De praktiserer "lutte raisonnée" dvs. at man ikke bruger kemikalier eller tilsætningsstoffer og al kompost er økologisk. Laver ikke mindre end 3 første Cru’er og 3 Grand Cruer!

Domaine Frederic Esmonin
Domaine Frederic Esmonin

Domaine Frederic Esmonins historie

Domaine Frederic Esmonin er et lille familiedrevet Domaine kaldet Les Estournelles i Gevrey-Chambertin. Domainet råder over blot 6,5 hektar og de laver desuden nogle få vine under et négociant label, på druer som de har købt. Indtil 1987 blev hele produktionen solgt til négocianter som Leroy og Jadot og nogle af Leroys mest berømte vine fra 1950'erne stammer efter sigende fra Domaine Frédéric Esmonin. Frédéric Esmonins moder og fader er stadig aktive i driften af Domainet, og familien er en af de gamle og mest kendte i Gevrey-Chambertin.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Frederic Esmonin

Bæredygtighed

Domainet praktiserer "lutte raisonnée" det vil sige, at man ikke bruger kemikalier og tilsætningsstoffer, hele produktionen foregår på en naturlig og skånsom måde for miljøet. Dog er Domaine Frederic Esmonin hverken økologisk eller biodynamisk certificeret, men dette kan der være flere årsager til.