• Gratis fragt
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Prosecco

Prosecco er mest af alt kendt som en boblende italiensk vin, og er Italiens svar på Champagne.  Prosecco er en af de vine, som har været med til at bringe de mousserende vine ud til den almindelige forbruger. Proseccoen er nemlig skabt med udgangspunkt i at skabe en efterspørgsel for mousserende vine, på et prisniveau der er langt under Champagne og Cava. 

Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel. Dette gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi - særligt fiskeretter og lette forretter. Prosecco laves i regionen Veneto, der også er kendt for deres Amarone rødvine. Området er ideelt til fremstilling af mousserende vin fordi, der er stor temeraturveksling mellem dags- og nattetemperaturerne, hvilket giver druerne optimale forhold til modningen. Prosecco har en alkoholprocent på omkring 10-11%, hvilket er lavere end andre vine. 

Historien om Prosecco - mouserende italiensk vin 

Oprindeligt var Prosecco en landsby i det nordøstligste Italien, ved grænsen til Slovenien. Byen lagde navn til druesorten, der bruges til at lave den mousserende vin. I dag hedder byen Trieste - og druen Glera. Nu bruges druen også til andre mousserende vine, såsom Spumante og Frizzante. Druerne til Prosecco er kendetegnet ved et højt indhold af syre, og minder i duften om syrlige grønne æbler, pære og har en let bitter smag af mandel.

Hvordan laves Prosecco?

Prosecco vinen fremstilles efter det man kalder for “charmat metoden”. Hvor Cava og Champagne gæres på flaske, så gæres Prosecco ikke på flasker, men i stedet i en tryktank. Efterfølgende tappes den mousserende vin under tryk på flaske, for at bibeholde boblerne.

Hos Philipson Wine er vi stolte af at kunne præsentere nogle af de absolut bedste huse der laver Prosecco. Prøv blandt andet  Cantina Pizzolato  fra Franciacorta, La Marca Prosecco Masottina, og Nino Francos topklasse Proseccoer.