5 juni: Lukket | Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Primitivo vine

Hos Philipson Wine finder du et håndplukket udvalg af italiensk Primitivo-vin. Denne fortryllende italienske druesort har sin oprindelse i Kroatien og deler slægtskab med den californiske Zinfandel. Opdag vinens ligheder og forskelle på tværs af kontinenter, når du udforsker Primitivos rige karakter og historie.

Hvad kendetegner Primitivo?

Primitivo er en af Italiens mest plantede druesorter, og den spiller en central rolle for vinproduktionen i det sydlige Italien. Især i regionen Puglias varme klima stortrives Primitivo-druen. Den skal nemlig bruge en lang, varm vækstsæson for at kunne skabe vine med rig frugtighed og en høj alkoholprocent.

Den klassiske Primitivo-vin er en saftig og mørk vin, der byder på duftnoter af bær som jordbær, hindbær, blåbær og kirsebær samt strejf af cedertræ, kanel, karamel og mørk chokolade. Smagen kan variere efter, hvor druen er dyrket, men vil ofte være præget af noter af brombær, blåbær og svesker. Vinen vil typisk have et lavere indhold af tanniner og syre.

Ligesom med Zinfandel kan Primitivo-vinene varierer meget i udtryk. I det solrige Puglia kan bevarelsen af druernes syrlighed være en udfordring for vinmagerne, og det er derfor vigtigt at vælge anerkendte producenter for at sikre en vellykket Primitivo-oplevelse.

Navnet "Primitivo" stammer ifølge legender fra en præst i 1700-tallet, der bemærkede druens tidlige modning i forhold til andre druesorter.

Samme kroatiske druesort

Primitivo og Zinfandel udspringer fra den samme kroatiske druesort og deler derfor en fascinerende historie. Indtil moderne DNA-undersøgelser i 1990'erne forblev druens oprindelse omgivet af mystik. Druen kan spores tilbage til den tidlige middelalder på Dalmatinerkysten i Kroatien, hvor den kendtes under navnet Crljenak Kaštelanski. Herfra rejste den siden til Puglia i Italien og USA.

I USA har Zinfandel været kendt siden 1800-tallet og er nu synonymt med solrige californiske vine, fyldt med dyb smag, kraft og sødme. Primitivo, derimod, trives i det sydlige Italiens varme klima og producerer vine med mørk farve og karakteristiske noter af brombær, violer og peber.

Selvom de deler en genetisk forbindelse, har hver drue udviklet sig unikt under forskellige forhold som jordbund og klima. Californisk Zinfandel og italiensk Primitivo udstråler ligheder, men også en unik karakter, der afspejler deres individuelle opvækst.

Primitivo-vin og mad

Besøger du Italien, vil du med sikkerhed finde Primitivo-vinen på menukortet. Den er nemlig kendt for at harmonere perfekt med traditionelle italienske retter. Fra den klassiske lasagne til en stenovnsbagt pizza bringer Primitivo-vinen sin rige karakter i spil. Dens dybe frugtnoter og saftige karakter komplementerer på fornem vis de kraftige og smagfulde retter.

Denne vin er ikke blot en drik til måltidet, men snarere en medspiller, der fremhæver og beriger smagsoplevelsen og bringer et strejf af autentisk italiensk atmosfære til hvert eneste måltid. Foruden retter fra det italienske køkken kan Primitivo også med fordel nydes sammen med grillretter eller en god bøf.

Hvordan skal du servere Primitivo?

For at få fuldt udbytte af Primitivo-vine er korrekt servering afgørende. Vinen kommer bedst til udtryk ved en temperatur på 16-18 grader. Ved at servere Primitivo inden for dette temperaturområde åbnes døren til de komplekse smagsnuancer og den frugtrige dybde.

Det er vigtigt at undgå at servere Primitivo for varmt, da det ofte vil få den til at føles for sød. Ved at holde temperaturen inden for det anbefalede interval opnår du den optimale harmoni mellem frugtighed, tanniner og syre, der kendetegner Primitivo-vine.

Find de bedste Primitivo-vine hos Philipson Wine

Hos Philipson Wine finder du nogle af de bedste Primitivo-vine. Vores sortiment er nemlig nøje udvalgt af vores vineksperter. Med vores Primitivo-vine får du en smagsrejse til Italien, der vil give associationer til solbeskinnede vinmarker og den autentiske italienske vinkultur.

Gå på opdagelse i vores udvalg, og find din nye favorit i dag. Du kan også udforske andre italienske rødvine fra blandt andet Sicilien, Toscana, Barolo og Brunello. Hvis du har brug for hjælp til at vælge din næste Primitivo eller anden italiensk rødvin, er du mere end velkommen til at ringe på +45 70 22 68 88.

Opdag eksklusive vine hos Philipson Wine

Gå på opdagelse i en verden af eksklusive vine hos Philipson Wine. Vi tilbyder et bredt udvalg af kvalitetsvine, der blandt andet omfatter rødvin, hvidvin, rosévin og Champagne. Med over 35 års erfaring på markedet har vi etableret dybdegående samarbejder med nogle af verdens mest anerkendte vinproducenter, hvor vi tilmed er eneimportør af en del af dem.

Vores vine er nøje udvalgt for at opfylde vores strenge kvalitetsstandarder. Vores engagement i at tilbyde enestående vine afspejles således i hver flaske, du finder hos os. Tag med os på en smagsrejse, og find de perfekte ledsagere til forskellige retter, festlige anledninger og særlige øjeblikke.