• Gratis fragt
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Zinfandel / Primitivo

Zinfandel er en californisk drue, Der bruges til at lave rødvin. Druen omtales ofte som den amerikanske nationaldrue, og er den mest plantede drue i Californien. Her både blandes den med andre druer, såsom Cabernet Sauvignon, og står alene. Druen har mange ligheder med den italienske primitivo drue. Dette har medført en årelang diskussion om hvorvidt druerne var de samme. DNA test har sidenhen dokumenteret at det er den samme drue. Dette møder fortsat en del modstand og skepsis, i både USA og Italien. En af årsagerne ligger i at Zinfandel er et varemærke for amerikanske producenter, og Primitivo er tilsvarende for italienske producenter.
druen kan give en rødvin med meget stor fylde, intensitet og en del tannin, der gør den egnet til lagring.
 

Zinfandel - en avanceret drue

Zinfandel kræver en lang sæson med masser af varme og sol, for at få tid til at modne. Det får vinen sin karakteristiske sødme og kraftige tanniner fra. Sol og varme er der netop en del af i Californien, hvorfor de to er et perfekt match. Solen gør at vinen er drikkemoden allerede fra salgsstart. Generelt set bør vinene drikkes inden for de første 10 år. Nogle årgange kan naturligvis gemmes lidt længere i de bedste vine, men de fleste topper 3-6 år efter høsten.

 

Sådan produceres Zinfandel

I USA stopper man typisk gæringen tidligt, hvilket giver sødere vine. Man får dermed noter af chokolade, svesker og nødder. Nogle producenter lader gæringsprocessen fortsætte lidt længere tid, som man ville gøre i Europa. Dette giver vinen mere krydderi som peber, allehånde og kanel.

Hos Philipson Wine fører vi primært de mere elegante og vinøse Zinfandel producenter, som for eksempel DeLoach, der er fransk ejet af Bourgogne vinfamilien Boisset, som også ejer det berømte Domaine de la Vougeraie. 

 

Zinfandel passer godt til…

Vinene kendes især for sin mørke farve, bløde tekstur og utrolig flotte smags- og duftnoter af brombær, jordbær, chokolade og svesker. De har en forholdsvis høj alkoholprocent, og er derfor også oplagt til efterårets krydrede retter, vinterens simremad, såvel som sommerhalvårets grillretter, og påskelammet. Vinen kan praktisk talt drikkes året rundt!