Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Hospices de Beaune

Hospices de Beaune er et hospital, der blev stiftet i 1443 i hjertet af Bourgogne, med det formål at behandle områdets fattige gratis.

Se hele vores udvalg af vin

Hospices de Beaune

 

Hospices de Beaune er et hospital, der blev stiftet i 1443 i hjertet af Bourgogne, med det formål at behandle områdets fattige gratis. Hospitalets markbesiddelser er vokset gennem århundrederne gennem donationer og testamentering. I dag produceres der anmelderrost kvalitetsvin, som bliver solgt på offentlig auktion i november og som er med til at sætte prisniveauet for den nyeste årgang i Bourgogne. Overskuddet anvendes i dag til forskning.

Vinhusets historie

Hospices de Beaune er en institution i Bourgogne, ja i hele Frankrig. Hospitalet blev stiftet i 1443 af Nicolas Rolin og hans hustru Guigone-de-Salins. Hospitalets formue er vokset ved hjælp af donationer fra taknemmelige patienter. De forskellige cuvéer bliver navngivet efter de mest betydningsfulde donationer. Hospitalet fungerer stadig den dag i dag og drives bl.a. ved hjælp af salget af vin ved den årlige auktion. Overskuddet anvendes til hospitalets drift.

Lavt udbytte men topkvalitet

Der laves 33 røde cuvéer og 17 hvide - alle opkaldt efter vedkommende der har testamenteret marken til hospitalet. Alle vinene lagres på nye egetræsfade og Hospices de Beaune anvender ekstremt lave høstudbytter, hvilket giver topkvalitet.