Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Terroir - Catena i Mendoza

Kan terroir bevises?
Revolutionerende ny viden fra Catena Institutet Catena Zapata i Mendoza

Revolutionerende ny viden fra Catena Institutet

Catena Vin-Institut har fremlagt en revolutionerende forskningsartikel med tilhørende datasæt, som bekræftet eksistensen af terroir i vinmarker. Artiklen 'Terroir and vintage discrimination of Malbec wines based on phenolic composition across multiple sites in Mendoza, Argentina', er d. 3 februar 2021 blevet fremlagt i Scientific Reports, en af de mest videnskabelige anerkendte journaler i verden. 

"Mendoza er en af de få steder i verden med betragtelig forskellige terroir, indenfor et geografisk lille område", siger Dr. Laura Catena, founderen af Catena Vin-Institut. 

"For første gang nogensinde, viser dette studie, at terroir kan bevises og forklares kemisk, fra årgang til årgang, i større regioner såvel som små parceller. Vi kunne med 100% sikkerhed forudse hvilken årgang hver enkelt vin var fra, på baggrund af vores kemiske analyse".

Dette studie er det første til at sammenligne fire forskellige niveauer af terroir, tre store regioner, seks områder, 12 geografiske indikatorer og 23 individuelle parceller (mindre end én hektar) - over tre forskellige årgange (2016, 2017 og 2018).

Detaljeret data om klimaet bliver fremlagt i studiet, sammen med den kemiske analyse af 201 vine, som alle var vinificeres under samme forhold. Kemometrisk data (en metode til at hive brugbar information ud af enorme datamængder), gjorde det muligt at inddele vinene i distinkte geografiske grupper.

Udover at foreudse årgangene på samtlige vine, kunne 11 ud af 23 parceller identificeres ved kemisk analyse, med 100% sikkerhed, mens de resterende 12 parceller kunne identificeres med op til 83% sikkerhed. 

Ved at kombinere sensoriske og volatile analytiske komponenter, med kemiske analyser i studiet, vil Instituttet med endnu større sikkerhed kunne forudse og identificere de specifikke terroir for hvert enkelt parcel.

"Vores studier bekræfter hvad de Burgundiske Cistercians Munke kaldte 'Cru', og hvad Hugh Johnson definerer som 'en homogen sektion af vinemarker, hvis vine år efter år fremfører samme identitet af kvalitet og smag" tilføjer Dr. Catena.

Catena er kendt for at lave de absolut ypperste kvalitetsmæssige terroirvine i hele Sydamerika, og har fået de maksimale 100P et hav af gange. Du kan se hele Philipson Wines spændende udvalg her.

 

Relaterede artikler