• Gratis fragt
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Bourgogne

Danmarks bedste sortiment af topdomæner fra Bourgogne

Bourgogne er et af Frankrigs, og verdens fornemste vinområder, med de ypperste rød- og hvidvine på Chardonnay og Pinot Noir. Med mere end 30 agenturer og 1000 vine til salg online, er vores drøm om et stort og varieret sortiment fra Bourgogne i dag blevet en realitet.

Verdens bedste vindistrikt

Bourgogne er en af de mest komplekse og mytiske vinregioner i verden, og dermed også svær at forstå. Området strækker sig fra Auxerre i nord, hvor vi finder Chablis, til Lyon mod syd, hvor Rhône-distriktet begynder. Det er en velkendt cliché blandt vinentusiaster, at man ender sine dage med at drikke Bourgogne. Der er nok noget om snakken. Mange vinnydere falder først for den forunderlige finesse, som gør Bourgogne til noget helt unikt, når de kommer lidt op i årene. For Christian Philipson, stifter af Philipson Wine, var det umiddelbart omvendt. Hans allerførste kontakt til vinens verden fandt sted i Bourgogne. Det var her, under sit 5 årige ophold i Gevrey, at grundstenene til Philipson Wine blev lagt. Siden er der løbet en del vin igennem glasset, og Philipson Wine har i dag et af Danmarks bedste sortimenter af kvalitets Bourgogne, til nogle af verdens laveste priser.

Takket være de mange venskaber Christian, i sin tid knyttede med de bedste vinbønder i Bourgogne, har vi kunne håndplukke nogle af de allerbedste domaine/slotsaftappede vine til vores portefølje.

 

Det har gennem nogle år stået klart for os, at vi i Bourgogne skulle satse på kvalitets domæner, frem for de store negocianter. Dette gør vi for at få den bedste kvalitet, og være så tæt på vinen som muligt. Fælles for vores agenturer er, at de har fokus på kvalitet og ofte kun har meget begrænsede mængder at tilbyde. Hos mange af disse producenter, har de unge generation overtaget og indført nye driftsmetoder, oftest økologisk eller biodynamisk vinfremstilling. 

 

Bourgogne er for mange mennesker det ypperste når det kommer til vin, og intet sted i verden kan Pinot Noir og Chardonnay blive så komplekst. Her er navne som Domaine Henri Boillot og Domaine de la Vougeraie er levende beviser på, hvor godt vin kan smage.

Klima og Terroir

Klimaet i Bourgogne er kontinentalt, med kolde vintre og varme somre. Uanset årstid er der et meget ustabilt vejr, hvilket har stor indflydelse på Bourgogne-vinens udvikling. Dette sætter sine spor i høstudbytte, der kan variere i kvalitet og mængde for hvert år.

Klassificering og appelationer

Bourgogne består af mange forskellige appellationer, hvoraf mange er ganske små. Diversiteten er stor, trods der kun benyttes få forskellige druesorter. Dette har også har indflydelse på kvaliteten af vinene. Etiketten kan være en hjælp til at identificere kvaliteten af, og hvor i hierarkiet, en Bourgogne vin er placeret. Vinene fra Bourgogne er delt i fire klassifikation:

  • Grand Cru - Udgør ca. 2% og består af de bedste vinmarker i Bourgogne.
  • Premier Cru - Udgør ca. 15% af den samlede produktion, og består af førsteklasses områder i en kommune.
  • Lieu dits - Kommunevine, som lige er et niveau højere end AOC, og med angivelse af vinmarkens navn.
  • Regionale og kommunale appellationer AOC - Udgør ca. 83% af den samlede produktion i Bourgogne, og dækker over kommunale- og regionale appelationer.

De vigtigste druer

I Bourgogne anvendes Pinot Noir og Chardonnay til den ægte Bourgogne, men også Gamay og Aligoté benyttes til rødvin.

Chablis:

Chablis ligger i den nordlige del af Bourgogne, og er formelt set, en del af Bourgogne. Chablis-brandet er dog så stort, at det betragtes som sit eget selvstændige område, og ikke har behov for at læne sig op af Bourgogne. Vinene laves på 100% Chardonnay, og er kendt for sin store friskhed og mineralitet. Her laves der verdensklasse vine fra La Chablisienne