Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Domaine De La Vougeraie

Domaine De La Vougeraie

Domaine de la Vougeraie er det største økologisk certificerede Domaine i hele Bourgogne. Med prominente markbesiddelser - 9 Grands Crus, 11 Premier Crus og 4 monopolmarker fordelt langs den verdensberømte Côte d'or.

Kort om Domaine De La Vougeraie

Domaine de la Vougeraie er en økologisk, biodynamisk og anmelderrost producent i Premeaux-Prissey, Bourgogne. Domainet har sine historiske rødder i 1964, da familien Boisset købte et plot på marken ’Les Evocelles’ i Gevrey-Chambertin. Siden har familien opkøbt fantastiske parceller med +100 år gamle vinstokke fra de bedste appellationer i Bourgogne og forenet alt under ’Vougeraie’ i 1999. I dag råder Vougeraie over hele 9 Grands Crus, 11 Premier Crus og 4 monopolmarker og er det største økologisk certificerede domaine i hele Côte d’Or.

Domaine De La Vougeraie
Domaine De La Vougeraie

Domaine de la Vougeraies historie

Vougeraie er en familieejet virksomhed. Boisset-familien ejer prominente vinmarker og vingårde i særligt Frankrig og USA og er altid gennemsyret af kvalitet og stor respekt for miljø og terroir.

I mere end 20 år har Sylvie Poillot været en del af det kompetente hold hos Vougeraie. Siden 2017 har hun fungeret som General Manager og er blevet et ikon i Bourgogne for sin kvalitetssans og forståelse for terroir.

Vougeraie arbejder biodynamisk og har været økologisk certificeret i mere end 20 år. De mener, at dette giver optimal biodiversitet i marken og kvalitet i glasset.

+ Vis hele beskrivelsen

Heste og Grand Cru-marker i Bourgogne

Man pløjer fortsat med hest i Grand Cru-parcellerne og anvender Guyot-beskæring. Druerne gennemgår streng selektering på Vougeraie’s kendte selekteringsbord, som er det absolut længste i hele Bourgogne.

Høstudbytterne holdes lave og der anvendes en høj andel helklasefermentering i kælderen.

20% af fadene er små og nye, resten er større eller brugte. Al træ kommer fra særligt udvalgte træer i skoven Citeaux.

Deres berømte Musigny Grand Cru plukkes endda drue for drue og således med en endnu mere kompromisløs tilgang til sortering og kvalitet.

+ Vis hele beskrivelsen
Domaine De La Vougeraie
Domaine De La Vougeraie

Hvad anmelderne siger

ROBERT PARKER

"Up there with Roumier and Vogüé of this world. Assiduous skillful winemaking here."

VINOUS

"Balance is the name of the game in these exceptional Burgundies."

"Readers who can find Vougeraie should not hesitate as they are fabolous."

BURGHOUND

"Good freshness and terroir transparency. I would recommend many as they offer excellent quality."

DECANTER

"Outstanding white wines. Vougeraie always seem to produce brilliant wines."

+ Vis hele beskrivelsen