Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Domaine De La Vougeraie

Domaine De La Vougeraie

Domaine de la Vougeraie er det største økologisk certificerede Domaine i hele Côte d’Or. Med prominente markbesiddelser - 9 Grands Crus, 11 Premier Crus og 4 monopolmarker fordelt langs Côte d'or.

Kort om Domaine De La Vougeraie

Domaine de la Vougeraie er en familieejet vinproducent med prominente markbesiddelser fordelt langs hele Côte d'Or. 9 Grands Crus, 11 Premier Crus og 4 monopolmarker - alle dyrket biodynamisk og økologisk certificeret. Vougeraie er således det største økologiske certificerede Domaine i hele Côte de'Or.

Domaine De La Vougeraie
Domaine De La Vougeraie

En kort historie, men allerede en legende

Domaine Vougeraie er en økologisk, biodynamisk og anmelderrost producent i Bourgogne; beliggende i Premeaux-Prissey. Domainet har sine historiske rødder tilbage til 1964, hvor familien købte sit første plot i ’Les Evocelles’ i Gevrey-Chambertin. Siden har familien opkøbt et overflødighedshorn af fantastiske parceller – nogle med over 100 år gamle stokke – fra de bedste appellationer i Bourgogne og forenet alt under ’Vougeraie’ i 1999. I dag råder Vougeraie over hele 9 Grands Crus, 11 Premier Crus og 4 monopolmarker og er det største økologisk certificerede Domaine i hele Côte d’Or. Vougeraie er desuden en familieejet virksomhed. Boisset-familien ejer prominente vinmarker og vingårde i særligt Frankrig og USA og er altid gennemsyret af kvalitet og stor respekt for miljø og terroir. I mere end 20 år har Sylvie Poillot været en del af det kompetente hold hos Vougeraie. Siden 2017 har hun fungeret som General Manager og er blevet et ikon i Bourgogne for sin kvalitetssans og forståelse for terroir. Hvad anmelderne har sagt om Domaine de la Vougeraie! 'Up there with Roumier and Vogüe of this world assiduous skillful winemaking here' Robert Parker 'Balance is the name of the game in these exceptional Burgundies' 'Readers who can find Vougeraie should not hesitate, as they are fabulous' Vinous 'Good freshness and terroir transparency. I would recommend many as they offer excellent value' Burghound 'Outstanding white wines. Vougeraie always seem to produce brilliant wines' Decanter
+ læs mere

Fantastiske markbesiddelser inkl. 4 monopoler og 9 Grand Crus

Vougeraie arbejder biodynamisk og har været økologisk certificeret i mere end 20 år. De mener, at dette skaber optimal biodiversitet i marken og kvalitet i glasset. Man pløjer fortsat med hest i Grand Cru-parcellerne og anvender Guyot-beskæring. Druerne gennemgår streng selektering på deres kendte selekteringsbord, som er det absolut længste i hele Bourgogne. Høstudbytterne holdes lave og der anvendes en høj andel helklasefermentering i kælderen. 20% af fadene er små og nye, resten er større og brugte. Alt træ kommer fra særligt udvalgte træer i skoven Citeaux. Deres berømte Grand Cru ’Musigny’ plukkes endda drue for drue – med en kompromisløs tilgang til sortering og kvalitet.
+ læs mere
Domaine De La Vougeraie
Domaine De La Vougeraie

Bæredygtighed

Vougeraie arbejder biodynamisk og har været økologisk certificeret i mere end 20 år. I dag er de det største økologisk certificerede Domaine i hele Côte d’Or. Med sans for detaljen. Alle marker pløjes med hest for at undgå komprimering af jorden - en detalje der er med til at optimere den underjordiske biodiversitet.