• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Weingut Joh. Bapt. Schäfer

Joh. Bapt. Schäfer hører til i toppen af den tyske vinbundesliga. Med Winemaker of the Year, Sebastian Schäfer bag roret, har Robert Parker tildelt gården 98P.

Kort om Weingut Joh. Bapt. Schäfer

Weingut Johann Bapt. Schäfer er en topproducent fra Nahe, der i dag ledes af 4. generation, Sebastian Schäfer. Sebastian er en sand rising star, der fik vingården op i det elitære selskab som den første VDP-producent fra Nahe i 12 år. Derudover blev Sebastian Schäfer kåret til ”Young Winemaker of the Year” i 2019. Hans store forståelse terroiret i Nahe, har revolutioneret vingårdens vine og opnået flotte 98P ratings af Robert Parker.

Weingut Joh. Bapt. Schäfer
Weingut Joh. Bapt. Schäfer

Vinhusets historie

Sebastian Schäfer er 4. generation på Weingut Johann Baptist Schäfer i Nahe. Den unge Schäfer er meget ambitiøs og har siden 2002 revolutioneret vingården med moderne produktionsmetoder med fokus på at løfte vinene op i toppen af den tyske vin-bundesliga. Vingården råder over 8 hektar af de bedst beliggende vinmarker i det maleriske Burg Layen ved floden Nahe. Young winemaker of the year og VDP Schäfer's ambition har gennem tiden været at blive den bedste, og i 2001 fik han tildelt titlen "Young Winemaker of the Year" og hans vine modtager høje ratings år efter år. I 2013 blev hans utrættelige indsats kronet med at vingården blev optaget i VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter - VDP), som er en sammenslutning af Tysklands bedste producenter, som kort sagt prøver, efter fransk forbilleder, at rykke vinmarken i centrum for klassifikationen (i stedet for sukkerindholdet, som før var tilfældet). Det er terroir, sammen med vinbondens formåen, der er afgørende for vinens kvalitet mener VDP. VDP er et elitært selskab, som på nuværende tidspunkt kun har 200 medlemmer, og Schäfer er den første vingård som er blevet optaget fra Nahe.
+ læs mere

Sofistikerede Rieslinger med fokus på terroir og mineralitet

Riesling er naturligvis kongen her i Nahe og da jordbunden består af ler, småsten og den berømte gule skifer, giver det rieslingerne en fantastisk sart og nærmest dansende mineralitet. Sebastian Schäfer mener at hans terroir stort set gør hele arbejdet, man skal blot vide hvordan man passer vinmarken, høste på rette tidspunkt, overvåge gæringsprocessen samt lagringen, så laver man stor riesling! Vingården råder over flere eftertragtede marker med Grosses Gewächses marken Dorsheim Pittermännchen som stjernen.
+ læs mere
Weingut Joh. Bapt. Schäfer