Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Weingut Hans Wirsching

Weingut Hans Wirsching er én hæderkronet VDP-producent (udgør 5% af alle tyske vingårde), der hører til den tyske elite af historiske producenter.

Kort om Weingut Hans Wirsching

Weingut Hans Wirsching er blandt de mest berømte familieejede vingårde i Franken. Wirsching familien har lavet vin siden 1630'erne og i dag ledes vingården af Dr. Heinrich Wirsching (14. generation) sammen med hans døtre, Andrea og Lena. De to førende tyske gourmet-magasiner, Gault Millau og Eichelmann placerer vingården i Top-10 over tyske producenter. Decanter tildelte sågar vingården hele 95P og Platinum-medalje ved DWWA 2019.

Weingut Hans Wirsching
Weingut Hans Wirsching

Vinhusets historie

I historiske Bayern, ligger det lille vinområde Franken (6000 hektar) omkring den smukke gamle by Würzburg, sydøst for Frankfurt. Områdets historie inden for vin går helt tilbage til det 8. århundrede og dens tørre vine er så populære i Tyskland, at kun en meget lille del når uden for landets grænser. Her fremstilles nogle unikke vine på Riesling men den ægte stjerne i Franken, er druen Silvaner der giver verdensklasse vine med stor personlighed i dette unikke terroir af broget sandsten, kalk med muslinge fossiler og keuper, også kaldet ”frankisk trias”. Franken vine er kendt som Tysklands mest maskuline vine, her handler det mindre om syre og aroma og mere om struktur, mundfylde, tekstur og mineralitet. Langt de fleste vine er knastørre og fungerer fantastisk som alsidige madvine der kan hamle op med lidt kraftigere retter. Frankens bedste vine sælges i den traditionsrige dråbeformede ’Bocksbeutel’ flaske hvis anvendelse i Tyskland er beskyttet ved lov. Weingut Hans Wirsching Weingut Hans Wirsching rangere blandt de mest berømte og største familieejede vingårde i Franken. Wirsching familien har lavet vin siden 1630’erne og i dag ledes vingården i landsbyen Iphofen, af Dr. Heinrich Wirsching (14. generation ) sammen med hans døtre Andrea og Lena. Wirsching producerer nogle af de mest stilfulde moderne vine fra Franken, som er at finde på kortet hos nogle af verdens bedste restauranter.
+ Vis hele beskrivelsen

Berømte vinmarker og druer

Hans Wirsching er medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som er den mest prestigiøse forening af vinbønder, der tæller 200 af de allerbedste vingårde i Tyskland. Dette skyldes ikke mindst nogle fantastiske vinmarks besiddelser i Iphöfer Lagen, heriblandt parceller på den berømte Julius-Echter-Berg mark, der er klassificeret som Grosses Gewächs, hvilket er betegnelsen for det højst opnåelige kvalitetsniveau i Tyskland. Samt top markerne Kalb og Kronsberg. Alle markerne dyrkes med stor respekt for miljøet. Iphöfer kalb marken ligger på stejle skråninger med en sydlig eksponering. Her er Keuper jorden lidt mørkere og holder derfor godt på solens varme, som den reflekterer tilbage på vinstokkene. Det milde klima og en lang vækstsæson giver frugtige, elegante vine med stor mineralitet og fyldig karakter. Sylvaner fra Iphofen er således fyldige, udtryksfulde vine, med god syre og betydelig lagringspotentiale. De har et meget karakteristisk terroir præg med markant mineralitet. Berømte "Iphöfer Julius-Echter-Berg" er uden tvivl en af de allerbedste marker i Franken, beliggende på en stejl sydvendt skråning 380 m over havets overflade. Den mineralrige ”Keuper” jord, blandet med en særlig sandsten med sediment af sivplanter, giver vinene herfra unikke mineralske og let urtede aromer. Jorden og mikroklimaet i marken bidrager til en lang modningsfase og en sen høst hvilket tillader druerne at udvikle optimal aromatisk kompleksitet, stor balance og raffineret syre. Silvaner og Scheurebe - de bedste druer du aldrig har hørt om Silvaner vine fra Franken er så populære i Tyskland, at kun omkring 3% når uden for landets grænser. Druen er særligt kendt for at lade det terroir den dyrkes i, skinne igennem på flotteste vis. Franken-vine på denne drue er oftest kraftfulde, med medium-høj syre, subtil frugt, høj kalket mineralitet og har ofte et bemærkelsesværdigt lagringspotentiale. Hans Wirsching er specialist i Scheurebe og var da også den første til at plante druen i Franken i 1952. Scheurebe er en krævende drue der modner meget sent på efteråret. Kun fuldmodne druer resulterer i en vin med den imponerende frugtige og fyldige stil der gør druen så interessant. Scheurebe kan derfor kun plantes på de bedre marker, hvor den resulterer i vine med eksotisk duft og fine smagsnuancer af citrus, grape og solbær med strejf af mynte. I de allerbedste årgange kan druen give helt formidable Trockenbeerenauslese dessertvine.
+ Vis hele beskrivelsen
Weingut Hans Wirsching
Weingut Hans Wirsching

Bæredygtighed

Hans Wirsching vingård er medlem og certificeret bæredygtig af “Fair’n Green”, som er en organisation der arbejder med bæredygtighed. For at være medlem af organisationen stilles der høje krav til at vingården har en miljøvenlig produktion, samtidig med at der arbejdes med social ansvarlighed.