Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Wachter-Wiesler

I en alder af blot 22 år blev Christoph Wachter eneejer af Wachter Wiesler. Vinene er økologisk certificerede og han blev udnævnt til ”newcomer of the year” i 2014.

Kort om Wachter-Wiesler

Christoph Wachter overtog Wachter Wiesler i 2010 og da var han blot 22 år gammel. Lige siden har Wachter Wiesler høstet stor ros fra de mest respekterede vinanmeldere i Europa og USA. Christoph blev da også udnævnt til ”newcomer of the year” i 2014. Wachter Wiesler har 17 hektar vinmarker i Südburgenland, som alle er økologiske og Christoph arbejder efter burgundiske principper og er ekstremt fokuseret på terroir.

Wachter-Wiesler
Wachter-Wiesler

Vinhusets historie

“Blaufränkisch er vores drue og jorden laver vinen” Ovenstående citat kommer fra Christoph Wachter. Christoph begyndte at arbejde på vingården i 2008, da han var bare 20 år gammel. Han overtog det fulde ansvar i 2010. Siden starten har Christoph modtaget anerkendelser for sine vine fra de mest respekterede vinanmeldere i Østrig, Europa og også USA. Christoph blev udnævnt i år 2014 til "newcomer of the year" af det tyske vinmagasin Feinschmecker. Christoph har 17 hektar vinmarker i Südburgenland, i byerne Eisenberg og Deutsch Schützen. Südburgenland ligger i det sydøstlige hjørne af Østrig - lige ved kanten af den lille ungarske slette. Med næsten 500 hektar vinmarker er det den mindste og mest uberørte vinregion i Østrig og det er blevet et af landets mest berømte vinområder. Markerne omkring Eisenberg betragtes som et af de fineste steder til fremstilling af Blaufränkisch i Østrig, her er vine med stor finesse og fokus.
+ Vis hele beskrivelsen

Fokus på Terroir og elegance

Christoph begyndte at arbejde efter økologisk retningslinjer på sine 17 hektar vinmarker. Han tillader bl.a. ukrudt at vokse i hans vinmarker, da de tiltrækker gavnlige insekter, der kan være med til at passe markens økosystem. Markerne bliver passet under minimal indblanding for at sikre at vinene er så tro mod deres terroir som muligt. Christoph anvender ligesom mange producenter i Bourgogne kun naturlig gær i han store kar. Der anvendes op til 20-30% hele drueklaser og lagres på store fade, for at vinene afrundes. Vinene er utroligt elegante, udtryksfulde, og er reference for hvordan Blaufränkisch, burde smage. Vinene kan godt lagres men smager allerede godt som unge.
+ Vis hele beskrivelsen
Wachter-Wiesler
Wachter-Wiesler

Bæredygtighed

Christoph Wachter producerer sine vine efter økologiske retningslinjer, og efterstræber at gøre dem så naturlige som overhovedet muligt!