Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket
Sassicaia - San Guido

Sassicaia - San Guido

Tenuta San Guido står bag Sassicaia - Italiens bedste og mest berømte rødvin - som i dag er et investeringsobjekt på lige fod med Château Latour.

Kort om Sassicaia - San Guido

San Guido er en verdenskendt 100P producent, der står bag den ikoniske kultvin, Sassicaia. Sassicaia er DEN oprindelige Supertoscaner – vinen der ændrede Toscanas vinhistorie for altid. Med flere 100P ratings fra de førende vinskribenter, er Sassicaia blevet et Italiensk ikon – bla. fordi Robert Parker tildelte Sassicaia (’85) de maximale 100P, og efterfølgende troede det var en 1986 Mouton-Rothchild. Sassicaia er Italiens mest berømte vin.

Sassicaia - San Guido
Sassicaia - San Guido

Vinhusets historie

Sassicaia laver Italiens mest berømte rødvin og er en legendarisk pionér inden for landets vinfremstilling. Som den første italienske vin har Sassicaia høstet 100 point i Robert Parkers berømte Wine Advocate, og vinen tildeles ligeledes rutinemæssigt de ellers svært opnåelige tre glas i Gambero Rosso hvert år. Kort sagt er Sassicaia en levende legende. Sassicaia laves på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst, og her laver man også vingårdens 2 andre vine Guidalberto og Le Difese. Langsigtet pionerarbejde skabte verdensklasse Grundlæggeren Mario Incisa della Rochetta begyndte i 40’erne at plante Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc med inspiration frav Bordeauxs berømte 1. Cru’er. Dette skyldtes, at jordbunden, i hans øjne, på Tenuta San Guido havde mange fælles træk med jordbunden i Bordeaux, da de bl.a. begge er fyldt med grus og småsten. Mario var den første i Toscana, der brugte nye franske egefade, hvilket var banebrydende i Italien. Vinen forblev dog en hemmelighed indtil 1968, hvor Mario vurderede at nu var vinen klar til at blive sendt på markedet. Vinen blev døbt Sassicaia, hvilket på den lokale toscanske dialekt betyder sandet og gruset jordbund. Vinen blev fra starten meget omtalt og fik stor succes internationalt. Det medførte at vinen bl.a. blev den første kvalitetsvin som brød igennem på eksportmarkederne. I dag betragtes Sassicaia som den første Supertoscaner og faderen til alle italienske Cabernet baserede vine. Vingårdene i Tenuta San Guido dækker cirka 90 hektar og er opdelt i områder, der er valgt til de særlige egenskaber ved både eksponering og jordens sammensætning.
+ Vis hele beskrivelsen

Tenuta San Guidos 3 vine

Tenuta San Guido laver i dag 3 vine: - Sassicaia: 85% Cabernet Sauvigon og 15% Cabernet Franc, lagres 24 måneder på franske egefade (1/3 nye). - Guidalberto: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot og 10% Sangiovese, lagres 12 måneder på franske og amerikanske egefade. Vinen laves på selvstændige vinmarker. - Le Difese: 70% Cabernet Sauvignon og 30% Sangiovese, lagres i 12 måneder på franske og amerikanske egefade. Vinen laves på druer fra de unge vinstokke fra Sassicaia og Guidalberto.
+ Vis hele beskrivelsen
Sassicaia - San Guido