Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Sassicaia - San Guido

Sassicaia - San Guido

Tenuta San Guido's Sassicaia er ikke bare Italiens mest berømte vin men også ophavsvin til begrebet 'Super-Toscaner'. Men San Guido har også store ambitioner for Guidalberto og Le Difese - vinhusets fremadstormende opkomlinge.

Kort om Sassicaia - San Guido

Legendariske Sassicaia blev født, da Marchesi Mario Incisa della Rocchetta trodsede traditionerne og plantede Bordeaux-sorterne Canernet Sauvignon og Cabernet Franc i Sangioveses hjemstavn, Toscana. Med Sassicaia's første årgang i 1958 blev stenene til begrebet 'Super-Toscaner' også lagt. I dag har Sassicaia som den eneste vin i hele Italien sin helt egen appellation - Bolgheri Sassicaia - og er hæderkronet som så andre italienske vine. Med anmeldere der træder hinanden over tæerne for at uddele 100P. At Tenuta San Guido også laver elskelihe 'Le Difese' og mere og mere ambitiøs 'Guidalberto' går manges næse forbi. Men San Guido's næste generationer - Nicolo Incisa della Rocchetta og dennes børn og deres fætre og kusiner - var og er ikke færdige med at udforske og udfylde potentialet i Bolgheri's berømte grus.

Sassicaia - San Guido
Sassicaia - San Guido

Vinhusets historie

En duft. Det var, hvad Bordeaux-afficionadoen Marchesi Mario Incisa della Rocchetta ledte efter, da han skulle beslutte sig for, hvilke druer han ville plante. Hos vennen Duchi Salviati i Migliarino, hvis vin blev lavet på Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, fandt han den.

De to Bordeaux-sorter blev således plantet fra Castiglioncello-slottet og ned mod det Tyrrhanske hav. I en havvindskølet korridor med Bolgheri's berømte cypres-træer og veldrænede grus-jorde, som mindede Mario om Graves, Bordeaux. Et terroir i absolut verdensklasse.

Fra 1945 eksperimenterede Mario Incisa della Rocchetta. I 1968 kom Sassicaia endelig på markedet, dog som en simpel bordvin (IGT), da vinmarkerne ikke lå i en anerkendt appellation.

Men den positive modtagelse af Sasssicaia stod italiensk vin, ja hele vinens verden, til at blive revolutioneret for altid. Sassicaia var verdens første 'super-toscaner' - en toscansk vin der ikke følger reglerne. Men præsterer bedre end mange af dem, der gør.

Siden sin fødsel er Sassicaia kun blevet forfinet. Tenuta San Guido introducerede nye franske egetræsfade og ansatte den legendariske vinmager Giacomo Tachis i 1993.

Den kvindelige vinmager Graziana Grassini overtog ansvaret for en af verdens mest legendariske vinhuse i 2012 og har allerede fået de magiske 100P flere gange.

+ Vis hele beskrivelsen

Tre vine, tre terroirs

Familieejede Tenuta San Guido laver kun tre vine - Sassicaia, Guidalberto og Difese. Alle Tenuta San Guido's tre vine skabes gennem samme strikse mark- og kælderarbejde, hvor håndhøst og nådesløs selektering sikrer druemateriale af høj kvalitet.

Hos Tenuta San Guido spontangæres al vin - gæren er jo en del af det sublime terroir. Sassicaia lagrer på små franske egetræsfade - halvdelen nye - mens Guidalberto lagrer på både små franske og amerikanske egetræsfade. Le Difese lagrer på 100%   brugte fade, som tidligere er brugt til Sassicaia eller Guidalberto.

Druerne til Tnuta San Guidos tre vine kommer fra seperate marker og er at opfatte som unikke vine og altså ikke første, anden- og tredjevine. Sassicaia er den anmelderhyldede og revolutionerende ikonvin, men Guidalberto og Le Difese maler ligeså smukke toscanske landskabsmalerier i nye farver.

+ Vis hele beskrivelsen
Sassicaia - San Guido
Sassicaia - San Guido

Hvad anmelderne siger

ROBERT PARKER - 100P

VINOUS - 100P

DECANTER - 100P

JANCIS ROBINSON - 100P

THE WINE INDEPENDENT - 100P

TERROIRSENSE - 100P