Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Renato Ratti

Renato Ratti

Ratti er berømt for sin superelegante Barolo Marcenasco. Ratti har været på Wine Spectators top 100 flere gange og nr. 1 på Wine Enthusiasts Top 100.

Kort om Renato Ratti

Pionéren Renato Ratti kortlagde som den første Barolos terroir og hans livsværk videreføres i dag af sønnen Pietro, der har løftet vingården op i den internationale verdensklasse. Pietro var i mange år formand for sammenslutningen af Baroloproducenter, og Ratti er berømt for sin superelegante Barolo Marcenasco, som fejrede 50 års jubilæum i 2015. Ratti har været på Wine Spectators top 100 flere gange og nr. 1 på Wine Enthusiasts Top 100.

Renato Ratti
Renato Ratti

Vinhusets historie

Ratti laver elegante, silkeagtige Barolo-vine i verdensklasse, samt Barbera og Nebbiolo Langhe. I midten af 1900-tallet mente man, at Barolo skulle smage på én måde; kraftfuld, bentør og med garvesyre strittende ud til alle sider. Men det ville ønologen Renato Ratti ikke nøjes med. I 1960 kortlagde han markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som munkene gjorde det i middelalderens Bourgogne. Derpå udplantede han marker ved Barolo-byen La Morra, hvor han havde analyseret sig frem til, at man kunne fremstille Barolo-vine i en silkeagtig og kødfuld stil, som aldrig før havde set dagens lys. Efter få år stod det Renato Ratti klart, at de druer han høstede kunne skabe unikke vine, men han vidste ikke selv hvordan han kunne udnytte potentialet bedst muligt. Derfor ansatte han i 1969 den talentfulde Massimo Martinelli, og i årene der fulgte udviklede de i fællesskab en ny vinificeringsmetode til Barolo, som indebar en forkortelse af maceration, gæring og fadlagring.

+ Vis hele beskrivelsen

Perfektionen opnås

Under ledelse af Renato Rattis søn Pietro opføres en splinterny vingård i årene efter årtusindskiftet. Vingården blev specialdesignet i alle henseender til at varetage druer fra det unikke område, som Renato Ratti identificerede og i 1960 - under de nye faciliteter - fremstilledes raffineret og elegante vine, efter de retningslinjer som Massimo Martinelli udstak i 1970’erne. Fra og med årgang 2005 har Rattis vine sejret. F.eks. fik hans 2005 Barolo en topplacering på Wine Spectators legendariske Top 100-liste, og blev i 2006 nr. 1 på Wine Enthusiasts top 100. Pietro har investeret massivt og dette har virkelig båret frugt!

+ Vis hele beskrivelsen
Renato Ratti