Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Quinta do Vallado

Eliteproducenten Quinta do Vallado er kvalitetspioner og medstifter af broderskabet ”The Douro Boys”. Op til 97P Parker og på Wine Spectators top 100.

Kort om Quinta do Vallado

Quinta do Vallado er en af Portugals eliteproducenter og har ved sit medlemsskab af broderskabet "The Douro Boys" været en af pionererne i Dourodalen og Portugals kvalitetsrevolution. Wine Spectator og Robert Parker har skaffet vingården et gennembrud internationalt. Fokus hos Vallado er at lave frugtdrevne, elegante, velafbalancerede vine og portvine som afspejler Duorodalens unikke terroir.

Quinta do Vallado
Quinta do Vallado

Vinhusets historie

Portugal er verdensberømt for sine portvine, men i disse år er en sand vinrevolution i gang på de tørre rødvine, og revolutionen er startet i Dourodalen - floden Douro er en af europas længste og den løber gennem Spanien, hvor den er navngivet Duero. Her laves flere af Spaniens bedste vine - i Ribera del Duero. Revolutionen blev startet af 5 kvalitetsproducenter, der går under navnet "Douro Boys"; Vale Dona Maria, Niepoort, Crasto, Vale do Meao og Quinta do Vallado. De 5 Douro Boys har fået skabt meget stor opmærksomhed for kvalitetsvine fra Dourodalen hos den internationale vinpresse, hvor især Quinta do Vallado har høstet stor ros og leverer mest value-for-money. Fokus hos Vallado er at lave frugt drevne, elegante, velafbalancerede vine med god struktur. Grundlagt i 1716, ejet af portvins familien Ferreira Quinta do Vallado ligger på begge sider af Congofloden og ejes af Ferreira familien. Vingården drives i dag af Francisco Spratley Ferreira og Joao Ferreira Alvares Ribeiro. De har begge en stor passion for kvalitetsvin, som kun overgås af deres store humoristiske sans. Quinta do Vallado driver også et mindre luksushotel på vingården. Indtil 1987 koncentrerede man sig mest om produktion af portvin solgt under mærket Ferreia, men det blev solgt i 1987. I 1990 blev en del marker omplantet til rødvins og hvidvins marker, samtidig med at der blev bygget en ny kælder og bedre produktionsfaciliteter.
+ læs mere

Granit, skifer og Touriga Nacional

Jordbunden i Douro er ofte bestående af granit og skifer, og områderne med skiferholdig jord giver vine med stor og elegant mineralitet. Vinmarkerne er stejle og malerisk beliggende i terrasser, hvilket gør produktionen forholdsvis bekostelig. På vingården bliver unikke druer dyrket, bl.a. Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousao, Tinta Amarela og især Touriga Nacional, som er Portugals mest berømte vindrue. Denne kvalitetsrevolution har sikret Quinta do Vallado en fremtrædende plads blandt Portugals eliteproducenter.
+ læs mere
Quinta do Vallado
Quinta do Vallado

Bæredygtighed

Siden begyndelsen af det 21. århundrede har Quinta do Vallado været afhængige af at dyrke deres landbrug økologisk for at kunne udvikle deres vinproduktion på en mere smagfuld og bæredygtig måde. Quinta do Vallado har elimineret deres brug af herbicider og pesticider, og de er rykket frem mod en meget mere bæredygtig form for landbrug bl.a. for at opretholde en sund biodiversitet.