Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Pichler-Krutzler

Elisabeth Pichler er datter af den berømte kultproducent FX Pichler, og har sammen med Erich Krutzler løftet Wachau vinene til nye højder.

Kort om Pichler-Krutzler

Berømte vinfamilier er blevet forenet i den østrigske eliteproducent Pichler-Krutzler. Elisabeth Pichler er datter af den berømte FX Pichler, der for længst har opnået kultstatus og Erich Krutzler, er medstifter af rødvinsvingården Moric. Det er med andre ord erfarne ildsjæle med den vinøse bagage i orden, der har sat sig for at skabe rene og kompromisløse vine i Wachau, som er Østrigs pendant til Mosel.

Pichler-Krutzler
Pichler-Krutzler

Vinhusets historie

Berømte vin-familier er blevet forenet i vinhuset Pichler-Krutzler, der blev grundlagt i 2006. Elisabeth Pichler er datter af den berømte FX Pichler, der for længst har opnået kultstatus og som er ophavsmand til den højest ratede Gruner Veltliner. Elizabeths mand, Erich Krutzler, er medstifter af vinhuset Moric, der er beliggende i Burgenland. Det er med andre ord erfarne ildsjæle med den vinøse bagage i orden, der har sat sig for at skabe rene og kompromisløse vine i Wachau.
+ læs mere

Wachau – Østrigs pendant til Mosel

Wachau er et lille område, der strækker sig over 33 km langs Donau Floden. De bedste producenter ligger på de stejle skråninger helt tæt til floden. Man kunne meget vel tro at man befandt sig i det tyske Mosel, hvis man har sovet lidt på køreturen igennem Europa, for det ligner utroligt meget. Det er da også Riesling druer og Gruner Veltliner druer, der frembringer de allerbedste vine i Wachau. Man skal dog ikke forveksle Riesling vinene fra Wachau med deres ”fætre” fra Mosel, for de er et stykke fra hinanden stilmæssigt. De er langt mere rig og fyldig i deres stil i Wachau, og derudover er der en helt særlig mineralitet i vinene fra Wachau. Efter sigende stammer den fra en bestemt slags gnejs (bjergart), der findes i området. Der ses en tendens blandt de unge vinbønder, Elisabeth og Erich, til at gå imod den Wachauske tradition om at høste druerne næsten overmodne efter begreberne Steinfeder, Federspiel og Smaragd, der bl.a. indikerer, hvor lette eller tunge vinene er samt alkoholprocenten. Derfor finder man heller ikke disse betegnelser på Pichler-Krutzlers etiketter og vinene vil være langt mere terroir- og årgang prægede end hvad man ellers ser i Wachau.
+ læs mere
Pichler-Krutzler