5 juni: Lukket | Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Domaine Weinbach

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach regnes som en af Alsaces og endda verdens bedste hvidvinsproducenter og har fået 100P af både Robert Parker, James Suckling og Vinous.

Kort om Domaine Weinbach

Domaine Weinbach kan dateres helt tilbage til år 800 og er en af Alsaces ældste vingårde. Det økologisk og biodynamisk certificerede Domaine ejer parceller på nogle af Alsaces mest feterede vinmarker som Grand Cru-marken Schlossberg, Clos de Capucins og Altenbourg. Med 100P fra både Robert Parker, James Suckling og Vinous må de regnes som en af Alsaces og endda verdens bedste hvidvinsproducenter.

Domaine Weinbach
Domaine Weinbach

Domaine Weinbachs historie

Domaine Weinbach er en af de ældste vingårde i Alsace og kan dateres helt tilbage til år 800. Navnet refererer til den lokale flod, som løber for foden af en af Alsace’s mest berømte Grand Cru-marker Schlossberg. Domainet er beliggende i Kayserberg i hjertet af Alsace. Omgivet af vinmarken ’Clos de Capucins’, som er opkaldt efter kapucinermunkene, der boede på ejendommen indtil den Franske Revolution.

Grand Cru-marken Schlossberg gør sig særligt (positivt) bemærket i Alsace’s forvirrende landskab af Grand Cru-marker og særligt bemærket hos Weinbach. Domainet ejer hele 8 hektar. Andre kendte Grand Cru-marker i Domainets portefølje tæller både Furstentum, Mambourg og Marckrain samt topmarkerne Clos de Capucins og Altenbourg.

Domaine Weinbachs ejes i dag af familien Faller. Cathrine Faller har det overordnede ansvar på Domainet, mens hendes to sønner, Théo og Eddy, har ansvaret for både mark- og kælderarbejdet. De er nogle af de bedste producenter i Alsace og tilhører desuden en lille elite af producenter, som har fået tildelt de magiske 100P af både Robert Parker, James Suckling og Vinous.

+ Vis hele beskrivelsen

One of the greatest wines ever tasted

I marken håndhøstes alle druerne nænsomt gennem en streng selekteringsproces, hvor kun de absolut bedste druer benyttes. De bedste marker høstes ad flere omgange for at sikre optimal modenhed og kvalitet.

I kælderen finder man over 100 år gamle foudres (store fade), hvor flere af topvinene på Riesling ligger mellem 10 og 15 måneder. Ståltanke benyttes også i høj grad til flere af vinene for at bibeholde mest mulig friskhed og aroma-intensitet i processen.

Domainet er kendt for sine topvine lavet primært på Riesling samt lokalt dyrkede druer som Auxerrois, Pinot Gris, Muscat, Sylvaner og Gewürtraminer. Men sortimentet udvikles konstant og senest har de frigivet en serie af usvovlede vine og orangevine under navnene MVØ, RBØ og RWØ.

Vinstilen er utrolig rig, fyldig, med en signifikant mineralitet og et næsten kalket udtryk. Lagringspotentialet er imponerende og topvinene kan gemmes væk i mange årtier.

+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Weinbach
Domaine Weinbach

Hvad anmelderne siger

100P VINOUS
"One of the greatest wines (white, rosé or red, dry, sparkling or sweet) I have ever tasted. It’s an utterly unforgettable, magical wine"

100P ROBERT PARKER
"Wine of extraordinary complexity, depth and richness. Wow!"

100P JAMES SUCKLING

"This squares the circle of noble richness and mineral freshness. The signature vitality of Riesling combined with extraordinary concentration. An extremely wide spectrum of stone-fruit"

+ Vis hele beskrivelsen