Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Domaine Weinbach

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach er en sublim 100P-producent, der tilhører Alsaces elite. De laver økologiske vine, der er hyldet af de internationale vinskribenter.

Kort om Domaine Weinbach

Weinbach er en af de ældste vingårde i Alsace, hvis historie kan dateres tilbage til år 800! Familien Faller er blandt de bedste producenter i Alsace, og hører til en lille elite, som har fået tildelt de magiske 100P af både Robert Parker og James Suckling. Al dyrkning er certificeret økologisk, og fra og med årgang 2010 er alle deres vin certificeret biodynamiske, hvorfor kun meget få producenter kan matche den kvalitet som Weinbach leverer.

Domaine Weinbach
Domaine Weinbach

Domaine Weinbachs historie

Domaine Weinbach ledes af Catherine Faller og hendes søn Théo, som er winemaker. Domainet ligger i Kayserberg i hjertet af Alsace. Ejendommen er i realiteten et slot, som kan dateres helt tilbage til før 800-tallet. Den ligger omgivet af en mark, Clos des Capucins, som henter sit navn fra kapuciner-munkene, som boede på ejendommen indtil den franske revolution

Nogle af klodens mest intense vine

Weinbach-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagrings værdige, og med alderen opnår de tydelige mineralske smagselementer. Mark besiddelserne er simpelthen sublime: Schlossberg (8 hektar!), Furstentum og Mambourg er alle tre Grand Cru-marker. De to sidste marker, Clos des Capucins og Altenbourg, er ikke Grand Cru- klassificerede, men eksperterne er enige om, at de burde være det!
+ læs mere
Domaine Weinbach
Domaine Weinbach

Bæredygtighed

Domaine Weinbachs dyrkning har i mange år været certificeret økologisk, og siden år 2010 har alle vinene også været certificeret biodynamiske