Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Pellé

Domaine Pellé har siden 1982 haft ry for at levere de fineste vine fra Loire, og Pellé's superbe Menetou-Salon og Sancerre er et bevis på dette.

Kort om Domaine Pellé

Domaine Pellé er beliggende i hjertet af Frankrig – lidt øst for Loire-dalen – blot et stenkast fra Sancerre i landsbyen, Morogues. Her har de haft et ry for at levere de måske fineste Pinot Noir vine fra Loire, og Pellé's superbe Morogues beviser, at der er noget om snakken. I dag leder mor og søn 4. generation af Domaine Pellé og grundlæggeren Henri Pellé blev anset for at være en af de legendariske mestre i Menetou-Salon.

Domaine Pellé
Domaine Pellé

Vinhusets historie

Paul-Henry Pellé er fjerde generation på Domaine Pellé. Vingården blev officielt startet i 1950'erne, skønt tidligere generationer af Pellé-familien havde produceret vin tidligere. Paul-Henrys bedstefar kæmpede for at få branchen til at anerkende "Morogues", og give landsbyen den stjernestatus som jorden fortjener. Paul Henrys bedstefar vidste at byens høje procentdel af kimmeridgian kalksten i jorden var helt specielt! Denne kalkstens type er den samme velsignede jordtype, der udgør store terroirs af Chablis, Chavignol og dele af Aube i Champagne. Uanset om det er med Sauvignon Blanc, Chardonnay eller Pinot Noir, hjælper jordtypen med at skabe komplekse, elegante, mineralholdige vine, der også kan lagres godt. Ejendommen er plantet til 1/3 Pinot Noir og 2/3 Sauvignon Blanc, inklusive 5 hektar vinstokke uden for Menetou i Sancerre, som familien købte i slutningen af ​​70'erne.
+ Vis hele beskrivelsen

Økologisk vinification!

Paul-Henry Pellé overtog for familien i 2007 og konverterede straks til økologisk vinavl. Før det havde familien en 'naturlig' tilgang til plejen af vinmarkerne uden brug af ​​herbicider og pesticider. I dag er der 8 fuldtidsarbejdere til vingårde, der arbejder på jorden og anvender organisk kompost. Den vigtigste vinproduktion er Menetou-Salon Blanc “Morogues”, der er lavet ud fra 7 forskellige bjergskråninger i landsbyen Morogues. Derudover fremstiller de tre forskellige “single-vineyard” vine fra udvalgte marker i Morogues - Le Blanchais, Le Carroir og Vignes de Ratier. Druerne til alle disse cuvéer høstes i hånden, hvilket er en stor sjældenhed i denne del af vinverdenen.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Pellé
Domaine Pellé

Bæredygtighed

Paul-Henry følger økologiske retningslinjer, men vinhuset er ikke certificeret økologisk endnu.