Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Marquis Angerville

Domaine Marquis d’Angerville er et unikt domaine, der har sin egen pinot noir-klon. Marquis d'Angerville bliver anset som Volnays førende producent.

Kort om Domaine Marquis Angerville

Domaine Marquis d'Angerville er anerkendt som Volnays førende producent. Domainet blev grundlagt i 1804, og ledes i dag af Guillaume d'Angerville, der har omlagt driften til at være biodynamisk og økologisk. Guillaume er gået i Aubert de Villaine fra Romanée-Conti’s fodspor som formand for Climats de Bourgogne, der har fået vinmarkerne i Côte d'Or indskrevet på Unescos verdensarvliste. Der tale om en producent i absolut særklasse!

Domaine Marquis Angerville
Domaine Marquis Angerville

Domaine Marquis d'Angervilles historie

Domaine Marquis d'Angerville er en historisk og verdensberømt producent i Bourgogne, og her laves de bedste Volnay. Domainet blev grundlagt så langt tilbage som i 1507, da ejendommens marker udskilles fra Hertugen af Bourgognes ejendomme og vinslottet blev så selvstændigt. Ejendommen Marquis d'Angerville blev grundlagt helt tilbage i 1804, og under Guillaume d'Angervilles ledelse er domainet på vej mod nye kvalitetsmæssige højder. Blandt Domaine Marquis d'Angerville marker findes monopol marken Clos des Ducs, som er blandt de mest eftertragtede og berømte i Bourgogne.
+ læs mere

Pinot d’Angerville

Domaine Marquis d'Angerville lægger stor vægt på, kun at udplante stiklinger af egen avl, derfor isolererer de ders egen klon af Pinot Noir for at bevare d’Angerville vinens helt unikke egenskaber. I dag regnes Marquis d’Angervilles Pinot Noir-vinstokke for at adskille sig så væsentligt fra den ordinære Pinot Noir, at myndighederne anerkender dem som en individuel sort; Pinot d’Angerville. Sortens vartegn er dens evne til at skabe ekstraordinært kødfulde vine, hvilket netop er d’Angerville vinens adelsmærke.
+ læs mere
Domaine Marquis Angerville