5 juni: Lukket | Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Lucien Boillot

Domaine Lucien Boillot er Gevrey-Chambertin specialist med markbesiddelser i topklasse. Lucien Boillot er fætter til den ikoniske Henri Boillot.

Kort om Domaine Lucien Boillot

Domaine Lucien Boillot blev etableret i 1950 i hjertet af den verdensberømte kommune, Gevrey-Chambertin og drives i dag af sønnen Pierre Boillot, fætter til den ikoniske Bourgogneproducent Henri Boillot. Domainet har enestående markbesiddelser, som bl.a. grænser op til Grand Cru Chapelle-Chambertin. Domainet sælger næsten udelukkende til restauranter i Frankrig, og ligger under radaren hos internationale anmeldere, men er opdaget af Parker.

Domaine Lucien Boillot
Domaine Lucien Boillot

Domaine Lucien Boillots historie

Domaine Lucien Boillot er beliggende i hjertet af byen Gevrey-Chambertin. Domainet blev etableret i 1950, da Lucien begyndte at erhverve sine første vinmarker i Côte de Nuits (Nord for Beaune). Senere arvede Lucien vinmarker i Côte de Beaune (Syd for Beaune) især Volnay og Pommard. Den nuværende ejer Pierre Boillot (Luciens søn) er fætter til Henri Boillot. I dag driver Pierre Boillot sit domaine med 16 appellationer fordelt ud over 7 hektar, især i Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges, Pommard, Volnay et Puligny-Montrachet. Klassiske Bourgogne lavet med naturlig vinfremstilling Familien Boillot har lavet vin i 6 generationer. Vinifikationen foregår på traditionel vis i egetræsfade, hvoraf maksimalt 30% er nye fade. Typisk varer fadlagringen mellem 16 og 18 måneder. Vinene flaskes efter tyngdelovens principper og tappes ufiltrerede. Der anvendes kun vildgær. Alle druer håndhøstes, og høstudbyttet er begrænset for at højne kvaliteten.
+ Vis hele beskrivelsen

En perlerække af sjældne appellationer

Domaine Lucien Boillots markbesiddelser er i topklasse: Gevrey-Chambertin les Cherbaudes grænser op til Grand Cru marken Chapelle-Chambertin og Gevrey-Chambertin ligger lige op til en anden Grand Cru, Mazis-Chambertin. Pierre Boillot har store ambitioner på egne vegne, og hans kendetegn er fokus på terroir og renhed i frugten.
Domaine Lucien Boillot
Domaine Lucien Boillot

Bæredygtighed

Domaine Lucien Boillot laver vinene efter økologiske dyrkningsmetoder, uden at være økologisk certificeret.