Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Jacques Carillon

Domaine Jacques Carillon kan dateres tilbage til 1520, og hører til den absolutte elite af topproducenter fra det legendariske Puligny-Montrachet.

Kort om Domaine Jacques Carillon

Domaine Jacques Carillon er ældste Domaine i legendariske Puligny-Montrachet og tilhører eliten. Med en nærmest økologisk tilgang til vinproduktion uden brug af pesticider, producerer Jacques Carillon elegante og velsmagende vine, som sagtens kan hamle op med navne som Boillot, Sauzet og Leflaive. Carillons underspillede og mineralske vine kommer i meget små mængder, som år efter år bliver skamrost af de internationale vinskribenter.

Domaine Jacques Carillon
Domaine Jacques Carillon

Carillon - et mystisk navn i Puligny

Dette domaine producerer nogle af de mest imponerende vine i Puligny-Montrachet. Den første Carillon vinbonde i Puligny kan spores tilbage til 1520, selv om domainets logo "kun" skriver 1632. Domainet kan ikke prale med store Grand Cru besiddelser, bortset fra en lille parcel i Bienvenues-Batard-Montrachet, men ikke desto mindre har Louis Carillon været en af Puligny- Montrachets mest konsekvent succesfulde domainer i de seneste tre årtier. Tradition er kodeordet her og selv om Carillon har en mytisk status, så er familien meget beskedne mennesker, og de opretholder en fornuftig prispolitik. Domainet var oprindelig ejet af den berømte Louis Carillon, som sammen med sine to sønner producerede vin i topklasse. Da Louis trak sig tilbage efter 2009 årgangen, valgte de to sønner at opdele markerne mellem sig. De fleste af domainets 12 hektar vinmarker ligger i Puligny Montrachet inklusiv små parceller i fem 1. Cru'er samt kronjuvelen: en lille parcel i Grand Cru Bienvenues-Batard-Montrachet. Jacques, den ældste af de to brødre, fik markerne Referts, Champs Canet, og François fik Combettes mens de resterende vinmarker blev delt mellem dem. Faderen beholdt selv ejerskabet af Grand Cru'en Bienvenues-Batard- Montrachet, men Jacques har fået æren af at lave vinen og sælge den under sit eget navn.
+ læs mere

Elegante, stramme og mineralske vine i små mængder

Domaine Jacques Carillon producerer nogle af de mest imponerende vine i Puligny- Montrachet. Produktionen er efter økologiske dyrkningsmetoder, hvor der ikke anvendes pesticider, det giver et lavere udbytte af druer men det skaber også et udtryk, hvor terroiret kan mærkes i vinen. Derudover er alle druerne håndhøstede, der er minimum omstikning og en begrænset anvendelse af nye egetræsfade. Alt dette tilsammen giver vinene intensitet og stor elegance. Vinene er kendt for deres renhed og gode lagringspotentiale! Der er relativt få berømte producenter i toppen af Puligny. Navne som Sauzet og Leflaive er internationalt berømte men vinene fra Jacques Carillon er deres ligemand og har ofte større typicitet og terroir præg. Puligny-Montrachet er en af Cru'erne der sammen med Meursault og Chassagne-Montrachet er trekløveret der udgør den berømte Côte des Blancs (de hvides skråning), som giver nogle af Bourgognes bedste hvidvine på Chardonnaydruen.
+ læs mere
Domaine Jacques Carillon
Domaine Jacques Carillon

Bæredygtighed

Vinfremstillingen følger økologiske principper, men domainet er ikke økologisk certificeret.