Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Domaine Du Cayron

Domaine du Cayron, en af Robert Parkers personlige favoritter, er blevet berømte for deres Gigondas, der er et referencepunkt for områdets formåen.

Kort om Domaine Du Cayron

Domaine du Cayron er elsket af Rhone-fans verden over – med god grund! Modsat mange andre i Rhone-dalen, har Domaine du Cayron specialeret sig i én eneste vin - Gigondas. Deres vine er gået hen og blevet et referencepunkt for Gigondas-områdets formåen, og hører sågar til blandt Robert Parkers personlige favoritter. Beliggende for foden af Col du Cayron, 430 m.o.h, har familien Faraud gennem 4-generationer lavet Gigondas i verdensklasse.

Domaine Du Cayron
Domaine Du Cayron

Domaine Du Cayrons historie

Domaine du Cayron har 16 hektar vinmarker, spredt i hele Gigondas området, de mest spektakulære ligger ved foden af Col du Cayron, som er 430 m over havets overflade. Vinen laves på 40-70 årige vinstokke, som aftappes ufiltreret. Domaine du Cayron blev grundlagt i 1840 af familien Faraud, og det er i dag tre søstre, som er 4. generation, der ejer og producere vinen. HVor langt de fleste producenter i Rhônedalen gerne laver en række forskellige vine, har Domaine du Cayron specialiseret sig i en vin: Gigondas.
+ Vis hele beskrivelsen

En reference vin i Gigondas i Parkers egen kælder

Selvom denne Gigondas fremstilles meget traditionelt på cementtanke og store, franske egetræsfade, så kan vinen sagtens måle sig med de bedste og mest moderne i appellationen! For mange rigtige Gigondas fans står Domaine Cayron som det ypperste. Vinene fortjener ofte lagring i et par år før man drikker dem.
Domaine Du Cayron