Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Domaine Des Amouriers

Domaine des Amouriers er en lille elite-producent fra Rhone-dalen, som Robert Parker har udråbt som ny superstjerne i Vacqueyras.

Kort om Domaine Des Amouriers

Domaine des Amouriers er en af de bedste producenter i Vacqueyras. Det lille elite-domaine har en meget begrænset produktion, men udfaldet taler for sig selv – charmerende vine med terroirpræg. De internationale vinanmeldere har også fået øjnene op for vingården, og Robert Parker kalder Domaine des Amouriers for "One of the superstar estates of Vacqueyras". Domaine des Amouriers regnes for at være en af de nye superstjerner i Rhone-dalen.

Domaine Des Amouriers
Domaine Des Amouriers

Domaine Des Amouriers historie

Domaine des Amouriers anses for at være toppen af Vacqueyras. De første vinmarker på vingården blev plantet helt tilbage i 1928. Den moderne æra indledes med Jocelyn Chudzikiewicz i 1979, der var en kvalitetspioner i Vacqueyras, men han døde desværre alt for tidligt i 1997. Familien Chudzikiewicz giftede sig oprindeligt ind i ejerskabet, som i dag viderføres af Joscelyns børn og winemaker Patrick Gras og familie. Hemmeligheden bag den himmelstræbende kvalitet ligger dels i markernes perfekte placering og dels i vinstokkenes høje alder på i gennemsnit 45 år.
+ Vis hele beskrivelsen

De satser på topkvalitet!

Winemaker Patrick Gras fortsætter i dag arbejdet i samme ånd og er blevet lidt af en personlighed i området. Der satses hårdt på topkvalitet med streng drueselektering, separate vinifikationer af druetyper og parceller. Domaine des Amouriers er i dag anerkendt som den førende producent af Vacqueyras. Derudover laver de i øvrigt også en fremragende Côtes-du-Rhône.
Domaine Des Amouriers