Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine De La Folie

Domaine de la Folie er ”Rully’s most celebrated domaine” i følge Robert Parker. Med områdets bedste markbesiddelser er Folie en producent i særklasse.

Kort om Domaine De La Folie

Domaine de la Folie er en historisk producent i Rully, med rødder tilbage til Ludvig d. 14's tid i 1700-tallet. Vingården ligger i Chagny ikke langt fra legendariske Chassagne-Montrachet. Det højt beliggende Domaine har de måske bedste markbesiddelser i området, hvor gennemsnitsalderen på vinstokkene er 60 år. Robert Parker’s The Wine Advocate hylder Folie som ”Rully’s most celebrated domaine” og tildeler vingården flotte ratings.

Domaine De La Folie
Domaine De La Folie

Domaine De La Folies historie

Domaine de la Folie er beliggende i Changy, nord for Côte Chalonnaise, og det er en af de førende hvidvinsproducenter i Rully, Côte Chalonnaise i Bourgogne. Rully ligger ikke langt fra flere af Frankrigs fornemmeste hvidvins appellationer, f.eks Puligny-Montrachet. Domaine de la Folie har 13 hektar, herunder Rully 1er Cru Clos Saint-Jacques, blandt de mest prestigefyldte navne i området. Domænet ledes af det unge ægtepar Jean-Baptiste og Clémence Dubrulle, datter af Jérôme Noël-Bouton, og de har hævet domænets standard anseeligt i de seneste år.
+ Vis hele beskrivelsen

Flot elegance

Domaine de la Folie laver en fremragende Aligoté. En flot hvid Bourgogne med den klassiske olieagtige fedme og den underliggende mineralitet. Derudover udtrykker vinhusets andre vine en flot elegance, og viser en tydelig finesse ad druesorterne, chardonnay og pinot noir.
Domaine De La Folie