Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Collin

Collin er en vinproducent med rødder i Champagne og arven fornægter sig ikke, dette er fransk mousserende i høj klasse, men til halvdelen af prisen.

Kort om Domaine Collin

Domaine Collin blev grundlagt i 1980 og ejes af ægteparret Philippe og Marie-Hélène Collin. Philippe stammer oprindeligt fra netop Champagne, hvor hans familie stadig er vinbønder. Han havde tidligt ambitioner om at starte sit eget domaine, men de meget høje jordpriser i Champagne gjorde dette umuligt og han besluttede derfor at starte et ny eventyr i Limoux, hvor priserne er noget mere rimelige.

Domaine Collin
Domaine Collin

Domaine Collins historie

Der har været lavet mousserende vin i dette lille område lige nord for Pyrenæerne siden 1531, og de lokale er sikre på, at det var her at flaskegæringen blev opfundet, og ikke i Champagne! Domainet blev grundlagt i 1980 og ejes af ægteparret Philippe og Marie-Hélène Collin. Philippe stammer oprindelig fra Champagne, hvor hans familie stadig er vinbønder. Han havde tidligt ambitioner om at starte sit eget domaine, men de meget høje jordpriser i Champagne gjorde dette umuligt og han besluttede derfor at starte et nyt eventyr i Limoux, hvor priserne er noget mere rimelige. Arven fra Champagne fornægter sig dog ikke, idet Philippe lige fra begyndelsen plantede Champagne-druerne Pinot Noir og Chardonnay, og hertil Chenin Blanc som giver gode resultater i netop Limoux.
+ læs mere

Domaine Collin, Crémant de Limoux

Regionens vine er meget højere beliggende og køligere end resten af Languedoc området og det helt specielle mikroklima er ideelt til produktion af hvidvine og mousserende vine. Jordbunden er rig på kalk og limsten, hvilket også minder om Chablis og Champagne.
Domaine Collin