Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Bernard Fleuriet

Domaine Bernard Fleuriet er indbegrebet af velsmagende og økologiske vine fra Sancerre. En særdeles velanset producent med en fortid i landbruget.

Kort om Domaine Bernard Fleuriet

Domaine Bernard Fleuriet er en certificeret økologisk (fra årgang 2016) topproducent fra Sancerre. I 1980’erne blev ejendommen brugt til landbrug, men eftersom Bernard Fleuriet altid havde haft en passion for regionens vine, besluttede han i slutningen af 1980'erne, at plante vinstokke på grundens bedste marker. I dag er det en velanset producent med topmoderne kælder, som flere gange er kåret til ’Editors Choice’ af Wine Enthusiast.

Domaine Bernard Fleuriet
Domaine Bernard Fleuriet

Domaine Bernard Fleuriets historie

Domainet har 20 hektar vinmarker i Sancerre og 3 hektar i Menetou-Salon. Besiddelserne er fordelt på 35 parceller og på de 3 mest berømte terroirs i Sancerre består af flintesten (silex), kalk (terre blanches) og småsten (caillottes). Alle parceller ligge på sydøstvendte eller sydvendte skråninger. I dag laves vinene af sønnen Mathieu Fleuriet, og han laver barberbladsskarpe vine med fokus på terroir. Domaine Bernard Fleuriet Sancerre og Menetou-Salon Domaine Bernard Fleuriet var tidligere en stor landbrugsejendom med forskellige afgrøder som korn og majs. Bernard Fleuriet havde dog altid haft passionen for regionens vine, og han besluttede sig for sidste i 1980'erne at lade ejendommens jordbundsforhold kortlægge med henblik på at plante vinstokke på de bedste marker. Det resulterede i 20 hektar.
+ Vis hele beskrivelsen

Sauvignon Blanc og Pinot Noir

Sauvignon Blanc er kongen blandt hvidvinene i denne del af Loiredalen og Pinot Noir kongen blandt de røde. I kultur og landskab mærker man slægtskabet med Bourgogne og det slår også igennem i vinene, naturligvis især i Sancerre rouge.
Domaine Bernard Fleuriet
Domaine Bernard Fleuriet

Bæredygtighed

Domaine Bernard Fleuriet har investeret meget i en helt ny, topmoderne kælder, blandt andet har man fået de nye ægformede betontanke, som mange store ønologer sværger til. Hele vinifikationen er opbygget efter tyngdelovens principper og markerne har i en årrække været drevet efter økologiske principper og fra og med årgang 2014 er hele produktion økologisk certificeret!