Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Bachelet-Monnot

Domaine Bachelet-Monnot med efterspurgte Bourgogne vine fra ’under the radar’ Maranges over legendariske Puligny-Montrachet til Grand Cru Bâtard-Montrachet.

Kort om Domaine Bachelet-Monnot

Domaine Bachelet-Monnot tilhører den nye generation af topproducenter i Bourgogne og er på få år blevet stadfæstet som en af Bourgognes bedste hvidvinsproducenter. Brødrene Marx og Alexandre Bachelet grundlagde domainet, som ligger i Dezize-Lès-Maranges, i 2005, efter at have rejst verden rundt som winemakers. Her producerer brødrene fantastiske terroirvine med utrolig friskhed, elegance og mineralitet. Vinene har modtaget tårnhøje internationale ratings og vinene går ofte udsolgt allerede i primeur-stadiet. Mængderne er desværre meget små, og ofte får vi kun få kasser af de berømre 1. Crus og Grands Crus.

Domaine Bachelet-Monnot
Domaine Bachelet-Monnot

Domaine Bachelet-Monnot - Bourgognes nye stjerneproducent

Med hjælp fra deres faders (Bachelet) og onkels (Monnot) navne, var der ingen tvivl om hvad domainet skulle hedde. Men en vinmager er andet og mere end hans/hendes navn. Bachelet-Monnot ejer således fantastiske markbesiddelser i den sydlige del af Côte de Beaune i Maranges, hvor den berømte 1. Cru ’Les Fussiére’ i rouge og blanc skal fremhæves med sin imponerende value-for-money.

Domainets kvalitative berømmelse kan også findes i særligt Puligny-Montrachet, hvor de laver vine, der konkurrerer med de bedste i hele appellationen.

Det kan være svært at finde en universel kvalitativ målestok for vine og vinproducenter. Hos Philipson Wine er en af de bedste målestokke efterspørgslen, og den må i dette tilfælde siges at være stor. Landets bedste restauranter står i kø for at få fingrene i disse vine, og vinene sælges via stramt allokerede lister. Skulle du være heldig og falde over en gammel flaske til salg, skal du ikke tøve! Du bliver ikke skuffet.

+ Vis hele beskrivelsen

Hårdt arbejde lønner sig

Markerne dyrkes økologisk og helt uden brug af ukrudtsmidler. Jorden bearbejdes på gammeldags manér med plov, mens vinstokkene beskæres nådesløst for at begrænse høstudbyttet og sikre maksimal kvalitet. Alle druer håndhøstes og gennemgår streng selektering i både mark og kælder.

Hvidvinene lagrer i brugte 350-liters fade. Rødvinene helklasefermenterer og får maksimalt 25% nye fade – resten større og/eller brugte.

+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Bachelet-Monnot
Domaine Bachelet-Monnot

Hvad anmelderne siger

ROBERT PARKER

"These guys are just making stupendous white Burgundy wines that rank alongside the best you can find."

"Everything comes warmly recommended."

"Maranges reference-point producer."

VINOUS

"What can I say apart from every year these boys slam-dunk another raft of outstanding wines."

"Impressive white and reds."

BURGHOUND

"The wines possesds excellent value, terroir transparency and perhaps best of all, they're refreshing."

+ Vis hele beskrivelsen