Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Bachelet-Monnot

Domaine Bachelet-Monnot er en unik topproducent af Bourgogne i meget små mængder fra Maranges over Puligny-Montrachet til Bâtard-Montrachet.

Kort om Domaine Bachelet-Monnot

Brødrene Marc og Alexandre Bachelet, hører til blandt Bourgognes nye stjerneskud. Bachelot-Monnot blev grundlagt i 2005 efter at brødrene havde rejst rundt i verden som winemakers. Med marker i Puligny, Chassagne, Mersault og et hovedsæde i Dezize-lès-Maranges, producerer brødrene vin, som hyldes af vinanmelderne. Robert Parker siger således: “These guys are just making stupendous white Burgundy wines that rank alongside the best you can find”.

Domaine Bachelet-Monnot
Domaine Bachelet-Monnot

Domaine Bachelet-Monnot - Bourgognes nye stjerneproducent

I 2005 efter at have opnået erfaring som vinmagere i Frankrig og internationalt, vendte de to brødre Marc og Alexandre Bachelet tilbage til Bourgogne. Med hjælp fra deres far Francois Bachelet og onkel Monnot, installerede de sig i Dezize-lès-Maranges i den sydlige ende af Côte de Beaune. Brødrene Marc og Alexandre Bachelet har siden hurtigt og sikkert gjort krav på titlen som en af Bourgognes nye stjerneproducenter. De excellerer især med deres hvidvine fra flotte markbesiddelser i de prestigiøse områder Puligny, Chassagne og Meursault. De laver også lækker Santenay og er i gang med at sætte nye standarder i Maranges – en appellation med stort potentiale men som man sjældent støder på udenfor Frankrig.
+ læs mere

Vine med karakter og nerve

Marc og Alexandre har med deres teknikker i mark og kælder fokus på vine med karakter, struktur, nerve og vibrerende flot friskhed. Markerne dyrkes efter så naturlige metoder som muligt helt uden brug af ukrudtsmidler. Jorden bearbejdes med plov og vinstokkenes beskæres uden nåde for at begrænse høstudbyttet. Alle druer høstes i hånden. I kælderen lagres vinene, både røde og hvide, efter stort set efter samme metode med 12 måneder på egetræsfade hvoraf kun 25% nye. Derefter hældes vinen tilbage på tanke, hvor den lagres i endnu 6-8 måneder før aftapning. På denne måde overdøver fadet aldrig frugten i vinene, som bevarer en flot verve og vibrerende friskhed. Der kæles for vinene på alle niveauer og når en vinmager giver sin Bourgogne Rouge lige så stor opmærksomhed som sin Batard-Montrachet - ja så får man virkelig smæk for skillingerne.
+ læs mere
Domaine Bachelet-Monnot