Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Chateau Piada

Chateau Piada – der tidligere var en del af Chateau d’Yquem – producerer søde vine på Cru Classé-niveau, som er elsket af de danske anmeldere.

Kort om Chateau Piada

Chateau Piada – der tidligere var en del af Chateau d’Yquem – kan datere sin historie helt tilbage til 1274. Piada producerer Sauternes i verdensklasse, som Søren Frank, vinskribent hos Berlingske, beskrev som en vaskeægte ”Vinorgasme”. De senere år har slotsejerne skruet op for ambitionsniveauet, og producerer i dag søde vine af ypperste kvalitet – som reelt er på Cru Classé-niveau.

Chateau Piada
Chateau Piada

Chateau Piadas historie

Chateau Piada er en historisk ejendom i Barsac-Sauternes, og er nabo til Coutet og Doisy-Vedrines, i disse områder dyrkes elegante og delikate Sauternes-vine. Slottet er fra 1217, og det var tidligere en del af selveste Château d'Yquem. Ejendommens beliggenhed i Barsac-kommunen røber sig i vinens forførende elegance og superbe lagringspotentiale. De seneste år har slotsejerne skruet drastisk op for ambitionsniveauet, hvilket har kunnet aflæses direkte på vinens kvalitet, som reelt er på Cru Classé-niveau. Floderne Ciron og Garonne som sender fugtige morgentåger ind i vinmarkerne og danner ideelle livsbetingelser for "den ædle råddenskab", botrytis cinerea. Råddenskaben suger langsomt vandet, ud af druerne, og reducerer dem til små rynkede rosin størrelser med høj koncentration af sukker. Det er hemmeligheden bag Sauternes-vinens kvalitet!
+ Vis hele beskrivelsen

Marken kan høstes op til fem gange

I Sauternes høster de seriøse slotte mindst et par omgange. Druerne modnes nemlig ujævnt, og det gælder om kun at få de mest rådne bær høstet, hvor de andre druer må vente til høsten næste dag, eller dagen efter. Siden årtusindskiftet har man ladet Château Piadas marker høste ad fire eller fem omgange - hvilket har fået den i forvejen fremragende kvalitet til at stige mærkbart.
Chateau Piada