Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Château La Tour De By

Château La Tour De By

Château la Tour de By er blandt de bedste Cru Bourgeois slotte, og medlem af den prestigefyldte ”Union des Grands Crus de Bordeaux” som det eneste hus i Medoc.

Kort om Château La Tour De By

Château la Tour de Bys historie kan spores tilbage til 1599. Den vinøse storhedstid begynder dog først i 1965, da landbrugsingeniøren Marc Pagés købte slottet. I dag regnes Château la Tour de By for et af de bedste Cru Bourgeois slotte, og er medlem af den prestigefyldte ”Union des Grands Crus de Bordeaux” – som det eneste hus i Medoc og i øvrigt det nordligste. Slottet bliver omtales af anmeldere som unik value-for-money.

Château La Tour De By
Château La Tour De By

Billedskønt slot på bredden af Gironde

Det billedskønne lille slot ligger smukt langs Gironde flodens bred i Médoc. Slottets vartegn er et fyrtårn, som er placeret midt på vinmarkerne. Fyrtårnet blev bygget i 1825 med det formål at hjælpe fiskere og handelsskibe med at navigere på floden i den tykke tåge, der kan være på Girondefloden. Château la Tour de Bys historie kan spores tilbage til år 1599, hvor selve jorden blev købt af lord Pierre Tizon. Ud fra historiske dokumenter fremgår det, at der allerede på dette tidspunkt blev dyrket vin på ejendommen. Selve slottet blev opført omkring 1875. Slottets vinøse storhedstid begynder dog først i 1965, da landbrugsingeniøren Marc Pagés købte det forsømte slot. Han så det som sin fornemmeste opgave at få det optimale ud af de tilhørende vinmarker.
+ læs mere

Det fulde potentiale

Marc Pagés fik hjælp af ønolog og professor Émile Peynaud, som er en af de vigtigste mænd i fransk vinhistorie, Han regnes for at være foregangsmand for moderne ønologi, som vi kender den i dag. Peynauds anskuelse af vinproduktion brød med alle gamle traditioner og han var en meget upopulær mand igennem lang tid. Al kritik forstummede dog, da kritikerne ikke kunne argumentere imod de åbenlyse gode resultater, som han skabte. Den i dag meget kendte vinkonsulent Michel Rolland stod i lære hos Émile Peynaud. I dag regnes Château la Tour de By for en af de bedste Cru Bourgeois slotte, og det er takket være Marc Pagés hårde arbejde. Slottet ledes i dag videre af børnebørnene Frédéric Le Clerc og Benjamin Richer de Forges. Børnebørnene driver i dag slottet videre i deres bedstefaders ånd.
+ læs mere
Château La Tour De By
Château La Tour De By

Bæredygtighed

Château la Tour de By er certificeret som bæredygtigt landbrug af det franske landbrugsministerium – HVE level 3 – og har dermed forpligtet sig til løbende at håndtere og forbedre følgende: Forbedre biodiversiteten Beskytte planter Begrænse gødning Beskytte vandmiljøet