Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Château De Nalys

Château de Nalys er ejet af den ikoniske 100P-producent, Guigal, Rhônedalens bedste. Châteauneuf-du-Pape på højeste niveau.

Kort om Château De Nalys

Château de Nalys er ejet Guigal, den mest berømte producent i Rhônedalen med 36 x 100P Parker. Château de Nalys er et af de ældste slotte i Châteauneuf-du-Pape, fra det 15. århundrede. I 2017 overtog Guigal drømmeslottet som grænser direkte op til Château Rayas efter mange års søgen. Guigals ambition er at løfte Château de Nalys op på det højeste niveau ligesom Guigals vine fra Côte-Rôtie, Hermitage og Saint-Joseph.

Château De Nalys
Château De Nalys

Château de Nalys - Guigals drømmeslot sydlige Rhone

Guigal har lavet vin fra Châteauneuf-du-Pape lige siden Etienne Guigal grundlagde vinhuset i 1946. Guigal har i 2017 opkøbt Château de Nalys i Chateauneuf-du-pape med det formål at bringe vinene op på det højeste niveau via Marcel og Philippe Guigals enorme viden. Marcel Guigal ser det som et naturligt skridt at investere i denne prestigefyldte appellation og som en mangeårig drøm, der er gået i opfyldelse. Marcel og Philippe Guigal beskriver Château de Nalys terroir som kærlighed ved første blik, og med deres passion, stringens og høje kvalitetsfilosofi venter der uden tvivl en lys fremtid for Château de Nalys vine, med respekt for slottets lange historie Chateau de Nalys. Som en af de ældste ejendomme i Chateuneuf-du-Pape Blev Chateau Nalys gundlagt i slutningen af 1500-tallet. Slottets første ejer, var Jacques Nalys, ærkebiskoppen i Avignon. Heraf stammer slottes navn. Fra 1633 blev han betroet dyrkningen af vinmarker med smukke vinstokke, som grænsede op til ejendommen. Disse marker udgør i dag de vigtigste marker for slottet. Generationer af Nalys Familien har lavet vin her indtil den Franske Revolution. Fra 1955 til 1976 opnåede vinene en vis berømmelse via Philippe Dufays (Dr. Dufays), der giftede sig med en datter af den daværende ejer og overtog ansvaret, ejendommen var noget forsømt, da han overtog ansvaret. Der var i årene omkring 1975 krise på det Franske vinmarked og Dr. Dufays mistede pludselig sin søn i en ulykke, hvilket gjorde at han efter godt 20 år på domainet valgte at sælge, og efter et kort ophold i hænderne på en række unger winemakere med et stort forsikringsselskab i ryggen er slottet nu landet det helt rigtige sted - hos Guigalfamilien.
+ læs mere

De 13 druer

Her dyrkes de 13 tilladte Chateauneuf-du-Pape-druer på de ca. 50 ha beliggende med Chateau Rayas og Chateau de Vaudieu som nærmeste naboer. Markerne ligger rundt om ejendommen og er lokaliseret i to territoirs, det ene med de berømte galets (store, runde sten) på lerlag og sandsten, "Le Bois Sénéchal" - det andet på mere lerede og sandholdige jorde, "La Crau". Slottet er en af de få ejendomme, der har og bruger de 13 forskellige druesorter der er tilladte i Chateauneuf, heraf er 60% Grenache og 25% Syrah. 20 % af deres produktion er hvid Chateaunuf-de-Pape, den hvide Chateauneuf er ejendommens specialitet/perle.
+ læs mere
Château De Nalys