Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Champagne Douard Christian

Champagne Douard Christian – Fantastisk domaine champagne i sand Meunier-stil.

Kort om Douard Christian

Et klassisk familiehus af to generationer, beliggende i hjertet af Marne-dalen i landsbyen La Chapelle Monthodon, der har produceret Champagne Tradition & Prestiges siden 1960 og Blanc de Blancs siden 2007. Med lidt over 4,5 hektarer beplantet med primært Pinot Meunier og Chardonnay, er Champagne Christian Douards champagner udsøgte, Domaine Champagner af høj kvalitet med flot mineralsk renhed fra det fantastisk kalkrige terroir i Marne-dalen.

Champagne Douard Christian
Champagne Douard Christian

Vinhusets historie

Det var i 60'erne, at de første vinstokke blev plantet af den nuværende ejers, Vincent, bedstefar, Jean, ved La Chapelle Monthodon midt i Marne-dalen. I begyndelsen dyrkede han udelukkende druer, som han solgte videre til Champagne Veuve Clicquot. Først 20 år efter begyndte hans søn og hans kone, Christian og Marie Christine, at producere deres egen champagne med navnet "Champagne Douard Christian" ved hjælp af et kooperativ. Gennem de sidste 8 år, stolt af sin arv, har den nuværende ejer Vincent Douard opbygget sin egen vingård og påbegyndt egen vinfremstilling, og har hermed gjort Champagne Douard Christian til Domaine Champagne, som har fået flere udmærkelser af bla. Concours Mondial of Bruxelles.
+ Vis hele beskrivelsen

Marne-dalen, terroir og stil

Syd for Champagne og Montagne de Reims, og nord for Côte de Sézanne og Côte des Blancs, ligger Marne-dalen, på flodbredden af Marne. Jordbunden er mere varierende end i de andre Champagne-underregioner, og indeholder to Grands Crus-landsbyer: Ay og Tours-sur-Marne. Her er jordbunden for det meste bestående af brun kalkstensjord med et underliggende lerlag. Druesammensætningen er 70% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir. Champagne Douard Christian ligger i hjertet af Marne-dalen, hvor jorden er mindre ler rig, hvilket gør stilen i vinene mere mineralsk med udsøgt salinitet og elegance.
+ Vis hele beskrivelsen
Champagne Douard Christian
Champagne Douard Christian

Bæredygtighed

Siden sin uafhængighed har Champagne Douard Christian haft fuld fokus på vinstokkene og vinfremstillingen for at opnå så høj en kvalitet som muligt. Hermed sætter de fokus på bæredygtighed og har som mål, at blive 100% bæredygtige. Som et resultat af det hårde arbejde og generel fokus på kvalitet og forbedring, blev Champagne Douard Christian i 2021 HVE og VDC certificeret.