Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Ca´ La Bionda

Ca' la Bionda er en økologisk familievingård fra 1902 med mere end 100 års erfaring som Amarone producent. Gården har opnået de unikke 3 glas i Gambero Rosso.

Kort om Ca´ La Bionda

Ca' la Bionda er en familievingård fra 1902 med mere end 100 års erfaring som Amarone producent. Vingården hører til i Marano, i hjertet af den historisk "klassiske" zone i Valpolicella lidt udenfor Verona. Ca' la Bionda har praktiseret økologisk vinavl siden 2000, dog formelt certificeret fra 2016. Ca' la Bionda har opnået de unikke 3 glas hele 6 gange af det Italienske vinmagasin (Vini D’Italia) Gambero Rosso.

Ca´ La Bionda
Ca´ La Bionda

Vinhusets historie

Vingården La Bionda ligger i kommunen Marano, i hjertet af den historisk "klassiske" zone i Valpolicella lidt udenfor Verona. La Biondas område strækker sig over 29 hektar vinmarker på bjergskråninger i en højde mellem 150 og 300 meter over havets overflade. I dette maleriske terræn lever Castellani-familien under traditionelle venetianske former, hvilket vil sige, at sønnerne, som arbejder for La Bionda, er bosidende i samme hus som forældrene. Vingården blev grundlagt i 1902, men er for nylig renoveret og ombygget. Alessandro Castellani er winemaker for La Bionda og har i sine unge dage været i lære hos Isole Olena, og han betragter Paolo de Marchi som sin anden far.
+ Vis hele beskrivelsen

Klassisk amaroneproducent med fokus på topkvalitet

Alle faser af vinfremstillingsprocessen, dyrkning af druer af højeste kvalitet, vinhøsten, vinfremstilling, lagring udføres på La Bionda. Særlig opmærksomhed og pleje gives til den vanskelige tørringsproces af druerne, der er afgørende for den traditionelle version af Recioto og Amarone, regionens største og mest ædle vine. Vinene er meget anerkendte og husets vine: Amarone Vigneti Di Ravazzol og Valpolicella Classico Superiore Campo Casalvegri har opnået de unikke 3 glas i det berømte italienske vinmagasin Gambero Rosso.
+ Vis hele beskrivelsen
Ca´ La Bionda
Ca´ La Bionda

Bæredygtighed

La Bionda har praktiseret økologisk vinavl og vinfremstilling siden år 2000. Processen med at opnå officiel certificering begyndte i 2012, og årgang 2016 er vingårdens første med den officiel økologisk certificering.