Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Argiano

Argiano

Argiano er et kendt vartegn for kvalitet i Brunello med magiske 100P på sit CV. Med gamle rødder til Sassicaia, er huset blevet et ikon for Montalcino.

Kort om Argiano

Tenuta di Argiano er et sandt ikon fra Montalcino, slottet er fra 1580 og befinder sig på øverste trin blandt Brunelloproducenter. Ud over Brunello, er Arigiano kendt for at producere supertoscaneren Solengo, udviklet af Dr. Tachis, tildligere chefønolog hos Sassicaia. I en periode var danskeren Hans Vinding-Diers med til at lave vinen som i dag ledes af Bernardino Sani, som har hævet kvalitetsniveauet yderligere. Op til 99P fra James Suckling.

Argiano
Argiano

Vinhusets historie

Tenuta di Argiano er en af Toscanas store, gamle, majestætiske vingårde. Selve slottet er bygget i renæssancestil og blev opført fra 1581-1596. Der er har været dyrket vin på slottets marker lige siden. Op igennem 90'erne ejede grevinde Noémia Marone Cinzano (fra familien bag vermouthen Cinzano) vingården driften og revolutionerede kvaliteten, bl.a. med hjælp fra Sassicaias daværende ønolog, Giacomo Tachis. Igennem 00'erne huserede danske Hans Vinding-Diers i Argianos kældre og han var med at til gøre Argiano til det det er i dag. Grevinde Noémia solgte til en brasiliansk rigmand, hvis livsfilosofi er kvalitet frem for kvantiet, der straks lod den karismatiske winemaker BernadinoSani overtage roret. Hvor Argiano altid har æret synonym med value-for-money og tiltrods for Argiano tidligere også har fået glimrende og flotte anmeldelser, så er målet at komme helt til tops - kvalitet frem for kvantitet. Dette kommer bl.a. til udtryk ved de masive investeringer, som er foretaget igennem 10'erne - bl.a. i en gennemgribende og historisk korrekt restaurering af det smukke og historiske slotspalæ - og i den fortsatte stræben efter perfektion i vinene.
+ læs mere

Fantastiske muligheder på unikt terroir

Fantastiske muligheder på unikt terroir Ud over at lave de traditionelle vine; Rosso di Toscana og Brunello di Montalcino, så fortsætter Argiano med at lave den fantastiske og anerkendte supertoscaner Solango. Ydermere har Barnadino og hans hold skabt den helt nye sublime single vineyard Brunello; Vigna del Suolo, en mark med et helt igennem unikt terroir, der blev beplantet tilbage i 1965. Parker's The World's Greatest Wine Estates Argiano er blandt blot 22 italienske vingårde som har fundet gennem nåleøjet hos Robert Parker i dennes bog "The World's Greatest Wine Estates". Argiano har også høstet masser af roser hos Wine Spectator gennem tiden og har fået Gambero Rossos eftertragtede 3 glas flere gange.
+ læs mere
Argiano