Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Argiano

Argiano

Argiano har gennem tiden haft besøgs af Sassicaias tidligere chefønolog Giacomo Tachis og den legendariske, danske vinmager Hans Vinding-Diers. Argiano er nu blandt Montalcinos bedste producenter.

Kort om Argiano

Tenuta di Argiano har huset den legendariske chefønolog fra Sassicaia - Giacomo Tachis - og Danmarks vinmager infant terrible - Hans Vinding-Diers. Ingen af de to er længere hos Argiano, men deres aftryk er velbevaret. Også under vinslottets nuværende leder Bernardino Sanu er Argiano blandt Montalcinos bedste producenter, Argiano arbejder økologisk og bæredygtigt og går målrettet efter at optimere deres grønne aftryk ved blandt andet at være første virksomhed i Montalcino til at blive 100% fri for plastik og endda certificeret for det.

Argiano
Argiano

Vinhusets historie

Tenuta di Argiano er en historisk og ikonisk vingård i Montalcino; kendt for sine anmelderroste Brunello’er. Slottet er opført i den smukkeste renæssancestil og kan dateres tilbage til 1580.

Helt fra starten er her blevet lavet vin. Berømte skikkelser som Giacomo Tachis – tidligere chefønolog hos Sassicais – og danskere Hans Vinding-Diers har begge været med til at lave vin på denne så historiske vingård. Giacomo og Hans behøver næppe nogen introduktion, da de begge har været med til at revolutionere kvaliteten af italienske vine fra Toscana og altså også vinene fra Argiano.

Op gennem 90’erne var vingården ejet af Grevinde Noémia Marone Cinzano, som har spillet en afgørende rolle i Argianos moderne æra – heriblandt ansættelsen af Giacomo Tachis – før hun solgte vingården til en brasiliansk rigmand. Han ansatte straks Bernardino Sanu, som leder Argiano i dag. Han har brugt ufattelige ressourcer på at gennemrenovere vinkælder og vingård, og har løftet kvaliteten til hidtil uset højt niveau. Argiano er nu blandt de absolut bedste producenter i hele regionen.

+ Vis hele beskrivelsen

Fantastiske muligheder på unikt terroir

Argiano har taget kvantespring i kælderen. Gennem årerne har man eksperimenteret intensivt med fadstørrelser. I dag hviler næsten al Sangiovese på store fade mellem 10-50 hektoliter. Argiano har således påbegyndt et unikt samarbejde med Tonnellerie Tarandaus, som leverer ’special made’ ovale fade til flere af deres Brunelli. I toppen af kransekagen finder man ’Vigna de Suolo’, hvor man dog anvender 10-15hl fade fra det legendariske bødkeri Garbellotto.

Men sortimentet spænder vidt og består, udover Argianos Sangiovese-baserede Brunello’er og Rosso, af berømte og anmelderroste vine som den ikoniske Super-Toscaner ’Solengo’ og ’Non-Confunditur’. Tenuta di Argiano har desuden været inkluderet i Robert Parkers ’The Worlds Greatest Wine Estates’ og har scoret enorme 99P for deres sjældne enkeltmarksvin ’Vigna de Suolo’.

Men Argiano laver ikke bare fantastiske vine men også en meget efterspurgt olivenolie. Kvaliteten er så høj, at olien allokeres på lige fod med topvinene. Vi kan sjældent få mere end nogle få kasser.

+ Vis hele beskrivelsen
Argiano
Argiano

Hvad anmelderne siger

ROBERT PARKER

"Argiano is a true wine lover's destination in Montalcino"

"Elegant wines that shows a precise level of intensity"

"Terrific Brunello's"

VINOUS

"This is simply a stunning expression of Sangiovese"

"Argiano is in the running for the title as the most improved estate in Montalcino over the last ten years"

"Remarkable Brunellos packed full of potential long distance runners"

JAMES SUCKLING

"Complex, focused and racy. Tannins are so polished"

"Shows beautiful harmony and class"

"Fantastic red wines"

+ Vis hele beskrivelsen